AK Partili vekilden flaş teklif: Araçları alınsın

AK Parti’li vekil Hurşit Yıldırım, tarfik kazalarında daha sert yaptırımlar için kanun teklifi hazırlığı yapıyor.

AK Partili vekilden flaş teklif: Araçları alınsın
AK Partili vekilden flaş teklif: Araçları alınsın
GİRİŞ 08.11.2017 13:18 GÜNCELLEME 08.11.2017 13:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak şehirlerdeki işlek caddelerde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili alt komisyon kurulmasını sağlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, son dönemde gündeme gelen trafik kazalarıyla ilgili  konuştu.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL: ARAÇLARINA EL KONULSUN

Trafik cezalarının caydırıcı olmadığını savunan Yıldırım,  "Artık her ilin neredeyse bir Bağdat Caddesi var. Buralarda âdeta ralli yapıp aşırı hızla ölüme neden veren kazalar yaşanıyor. Milyonluk araçlara verilen 500-600 TL'lik cezalar kazaları önlemez. Bu kazaları yapanların araçlarına el konulsun ve bu araçlar satılsın. Bir fon oluşturulup trafik eğitimine harcansın. Bu önerilerimizi Meclis'e kanun teklifi olarak getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

HER İLİN BİR BAĞDAT CADDESİ VAR

19 Ekim 2012'de İstanbul Hasköy'de trafikte hatalı sollama yapan ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren Gökhan Demir, birlikte üniversite hayali kurduğu ikizi Oğuzhan Demir'den kopmuştu.

Kadıköy Suadiye'de geçen yıl 14 Ocak'ta 20 yaşındaki üniversiteli Feride Büşra Taşlı da, hız sınırını aşıp kırmızıda geçen bir sürücünün kurbanı olmuştu. Trafik terörünün mağdurlarından biri de bir otomobil şirketinin genel müdürü Cavit Özalp'ti. 68 yaşındaki Özalp, 12 Eylül 2014'te Bağdat Caddesi'nde trafik ışıklarında beklediği sırada hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. 17 ay hastanede yatan, 7 kez ameliyat olan ve yüzde 56 engelli olan Özalp, "Yıllar geçti ama ne çarpan kız ne de ailesi bir kere bile gelip özür dahi dilemedi. Trafik terörüne verilen cezalar çok yetersiz. Mağdurlar mağdur olduğuyla kalıyor. Çünkü cezalar en alt sınırdan veriliyor" diyerek 'İnsanlar ölüyor, sakat kalıyor ama bunun cezası neredeyse yok" sözleriyle isyanını dile getirdi.

KEMAN VİRTÜÖZÜ KAZA KURBANI

 Biricik kemanıyla hayata bağlanan Okan Arıkan'da (28) Bağdat Caddesi'nde geçen yıl 30 Nisan'da yaşanan trafik kazasına kurban gitti. Annesi Aysel Arıkan, "Müzik yapmak istiyordu. Okul açma hayali vardı. Hayalleri yarım kaldı. Suç lular dışarıda gezdikçe bizim daha çok canımız yanıyor. Bu suçlular en azından tutuklu yargılansınlar" demişti.

TOPLU SEFERBERLİK LAZIM

Yıldırım "İşlek caddelerdeki kazalarla ilgili önerdiğimiz cezalar dikkat çekecek. Herkes de bu kazaların denetlendiğini görmüş olacak. Ancak bunlar da yetmez. Türkiye'deki kazalarda inanılmaz şekilde hem maddi hem manevi zararlar ortaya çıkıyor. Bunun için teknik çalışmalar, yollardaki kameraların arttırılması, trafik eğitimleri, polis, emniyet hep beraber olması lazım" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 38
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    gec bile kaldiniz.Trafikde yol vermedin Kavga yapanlarin da aynisini istiyoruz
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru bir karar,birde ehliyetine el konulmali,ehliyetsiz arac kullananlara ise büyük para ve hapis cezalari getirilmeli,actigi zararlari ve cezalari ödedikden sonra araci geri verilebilir.
    Cevapla
  • muhammet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum.
    Cevapla
  • arıza 6 yıl önce Şikayet Et
    bence böyle bir kanun cıkmalı cunku herkezin aracı kıymetlidir
    Cevapla
  • yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce telefonla görüşmemeyi öğrenmeli milletimiz. Görgüsüzlük her yerimizden akıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu