DAEŞ'in 10 Kasım planı bozuldu! Büyük operasyon

DEAŞ’ın Cumhuriyet Bayramı törenlerini kana bulama hesaplarını boşa çıkaran Emniyet, 10 Kasım planlarını da bozdu.

GİRİŞ 10.11.2017 09:17 GÜNCELLEME 10.11.2017 09:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

29 Ekim öncesinde gözaltına alınan DEAŞ şüphelilerinin itirafçı olmasıyla yeni adresler tespit edildi. Düğmeye basan Emniyet 10 Kasım öncesinde Başkent’te terör örgütü DEAŞ’a operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 173’ü gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi koordinesinde, bin 500 polisin katılımıyla merkez ilçeler ile Sincan, Etimesgut ve Çubuk’taki 250 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 246 şüpheliden 173’ü yakalandı.

EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDELERDİ

Aralarında DEAŞ’a müzahir “Tatlıbal grubu” üyelerinin de olduğu zanlıların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu. Terörle Mücadele Şubesine götürülen şüphelilerden bazılarının, 10 Kasım törenlerine yönelik eylem hazırlığı içerisinde olduğu da tespit edildi. Yine şüphelilerden bazılarının ise yurtdışındaki çatışma bölgelerinde terör örgütü adına silahlı eylemlere katıldıkları belirlendi. Ankara’da 29 Ekim törenleri öncesinde yapılan operasyonda da 49 DEAŞ şüphelisi gözaltına alınmıştı.

ÜLKE GENELİNDE 214 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilere yönelik merkez Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. DEAŞ ile irtibatlı oldukları öne sürülen Kütahya’da Irak uyruklu 3, Eskişehir’de de 2’si yabancı uyruklu 4, Bingöl'de de 7 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda dijital materyaller ele geçirildi.

YORUMLAR 6
  • ADANALI 6 yıl önce Şikayet Et
    fetönün emniyeti askeri bunları yerleştirdi ülkeye
    Cevapla
  • izmir - çankaya 6 yıl önce Şikayet Et
    şunları en başta ülkeye almayın araştırın sonra alın elini kolunu sallayan ülkemize çok kolay girebiliyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yüce yaradanım emniyet,korucu , jandarmadan biz razıyız sende razı ol mevlam yar ve yardımcıları olsun
    Cevapla
  • ARMADA 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaşa Yapılan Oparasyon Takdirle Karşılıyor Emniyet Güçlerimize Başarılarından Dolayı Şükran'larımızı Sunarız Lakin Anlaşılmayan Ve Merakla Beklediğimiz Pydpkk Oparasyonların da Biran Önce Başlamaması.Çevremizde Gördüğümüz Ve ya Yakından Tanıdığımız Birçok Pydpkk lı Çevrelerin Sinsice Beklediği Uyuyan Hücreler Şeklinde Çalışma Yaptığı En Ufacık Afrin Oparasyonunda Tehlike Arzettiğini Herkesçe Malum Olduğu Halde Biz Vatanseverlerin Enaz Deaş Gibi Tehlikeli Hatta Dahada Tehlikeli Bu Unsurlara Nezaman Oparasyon Başlatılacıgı Merakla Bekledigimiz Konulardır.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberde yok ama yakalananlar %90'ı Suriyeli.Gelen gideni ülkeye sokarsan başına herşey gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi