10 Kasım Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM uyardı! Sağanak yağışlar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından hava durumu tahmin raporuna ilişkin en son değerlendirmeleri belli oldu. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından alınan hava sıcaklıklarına ilişkin en güncel veriler doğrultusunda Türkiye genelinde bugün hava sıcaklıkları nasıl seyredecek? İşte, hava durumuna ilişkin son gelişmeler...

10 Kasım Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM uyardı! Sağanak yağışlar...
10 Kasım Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM uyardı! Sağanak yağışlar...
GİRİŞ 10.11.2017 20:00 GÜNCELLEME 10.11.2017 20:00

İstanbul'da bugün parçalı ve yer yer çok bulutlu bir gökyüzü, kentin doğu kesimlerinde ise hafif sağanak yağış geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul'da hafta başından beri devam eden ılık ve yağışsız havanın çarşamba günü son bulacağı tahmin ediliyor.

Pastırma sıcakları son günlerini yaşıyor. Yağmur bugün İstanbul ve çevresindeki ilerde ayrıca Karadeniz'de etkili olacak. Yarıca sabah saatlerinde sis ve pus olayı görülecek. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmasa da bu gece saatlerinden itibaren İstanbul ve çevresi yağış alacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, İstanbul'un doğu kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Kastamonu, Rize ve Artvin ile gece saatlerinden sonra Samsun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif sağanak yağış, Kars ve Ardahan çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, zamanla Marmara ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

AKOM tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; Hafta sonu İstanbul başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde yağış beklenmezken, havada çoğunlukla parçalı bulutlu bir gökyüzü hakim olacak. Ancak lodos ve kıble yönlerinden esecek rüzgarlar güneyin ılık havasını bölgemize taşıyarak hava sıcaklıklarının 16-19 derece aralığında mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

MGM

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU:

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul'un doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun zamanla yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin çevreleri ile gece saatlerinden sonra Samsun çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun hafif sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu