2017 - Bedelli askerlikte son durum ne? Çok önemli bedelli açıklamaları...

Bedelli askerlik son durum ne oldu? Bedelli askerlik talebini kimler yapabilir? Bedelli askerliği talep edenlerin geneli kendi işini kurmuş istihdam oluşturan işletmeciler, işten çıkarılma korkusu yaşayanlar, evli çocuk sahibi olanlar ve evlenmek isteyip askerliği engel görenlerden oluşmaktadır. Bedelli askerlik 2018 son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

2017 - Bedelli askerlikte son durum ne? Çok önemli bedelli açıklamaları...
2017 - Bedelli askerlikte son durum ne? Çok önemli bedelli açıklamaları...
GİRİŞ 24.11.2017 09:09 GÜNCELLEME 24.11.2017 09:09
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Bedelli Askerlik çıkıyor mu ? Bedelli askerlik bekleyenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Sosyal medya kanallarıyla birlikte bedelli askerlik gündem olmaya devam ediyor.

Bedelli askerlik beklentisinde olanlar, 2018’de bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna yanıt arıyor. Bedelli askerlik var mı sorusu gündeme gelirken, taleplerini iletmeye çalışan birçok genç sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden isteklerini dile getiriyor. Bedelli askerlik ile ilgili son gelişmeler haberimizde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda bedelli askerlik hakkında şunları söylemişti: “Bedelli askerlik konusunda, şu anda gündemimizde bu yok. Çünkü, şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz. 18 yaş ve üzerinde olup Türk vatandaşı olmasına rağmen en az 3 yıl yurt dışında çalışmış erkekler 21 günlük bedelli askerlik yaparak bu hizmeti tamamlayabilirler. Buna "dahte" yani "dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler" denir. Türkiye'de ikamet eden, 18 yaş ve üzeri erkekler için dönem dönem çıkarılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmeti de bulunmaktadır. Bu ikinci tür geçicidir. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği dönemde gerekli şartları taşıyanlar bu geçici bedelli askerlikten faydalanabilir. 

 

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan bedelli askerlik meselesi ile ilgili kulislerden önemli bir haber geldi. Alınan son bilgilere göre bedelli askerlik meselesinin gündeme gelebilceği iddia ediliyor. Sosyal medya platformu Twitter üzerinde yüz binlerce takipçisi olan ve Ankara kulislerinde konuşulan konuları henüz gündeme gelmeden takipçileri ile paylaşan Ankara Kuşu adlı kullanıcı, önceki akşam soru cevap kısmında takipçilerinin belli askerlik çıkacak mı sorunu yanıladı. Attığı Tweet'te Ankara Kuşu, bedelli askerliğin çıkacağını söyledi. Bu da bedelli askerlik meselesinin Ankara kulislerinde konuşulmakta olduğu anlamına gelmektedir. Binlerce bedelli askerlik bekleyen kişiye üzücü haber Bakan Mehmet Şimşek'ten gelmişti. Bedelli askerliğin hükümetin gündeminde olmadığını belirten Mehmet Şimşek'in bu açıklaması sonrası bedelli askerlik tamamen rafa mı kalktı ?  Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fox TV'de bedelli askerlik sorusunu cevapladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha önce bedelli askerliğin gündemimizde olmadığı Başbakan tarafından açıklandı dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha önce bedelli askerliğin gündemimizde olmadığı Başbakan tarafından açıklandı dedi. Şimşek ayrıca, bedellinin benim konum olmadığını da belirtti. İşte O Açıklama Bedelli askerlik son zamanlarda özellikle sosyal medya kampanyalarıyla sık sık gündeme geliyordu. Bu konuda hükümetin herhangi bir çalışması olmadığı da yine belirtiliyordu. Sosyal medyada bedelli askerlik gelecek, geliyor şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Bedelli Askerlik gündemimizde yok' dedi. 

BEDELLİ ASKERLİK SOSYAL MEDYA GÜNDEMİNDE

Bedelli Askerlik beklentisi süren binlerce vatandaşın başlattığı 'Bedelliaskerliktorbayasada' hashtagı kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasındaki yerini aldı. Bir süredir çeşitli sosyal medya kampanyaları düzenleyen ve bedelli askerlik beklediğini dile getiren vatandaşlar kadar, bedelli askerliğe karşı olduğunu bildiren sosyal medya kullanıcıları da aynı hashtag üzerinden görüşlerini bildiriyor.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Hükümetin 2017 yılı için herhangi bir bedelli askerlik açıklaması bulunmuyor fakat , hükümete yakın bazı kaynaklar 2018 yılında bedelli askerliğin tekrar gündeme gelebileceğini, buradan elde edilecek kaynağın savunma sanayiinde kullanılabileceğini söylüyor. Peki sizler bedelli askerlik konusunda ne düşünüyorsunuz, bedelli askerlik sizce gelmeli mi?

ÖNCEKİ HABERLER 

Bedelli askerlik çıkacak mı', 'Bedelli askerlik ne zaman çıkacak' sorularına yanıt Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ve A News ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda gündemimizde bedelli askerlik konusu yok. Ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, uzun süredir aralıksız PKK/PYD ve DAEŞ ile büyük mücadele içinde, 15 Temmuz darbe teşebbüsü derken, Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi ve Savunma sanayisi büyük bir darbe almış görünmekte ve dünyanın içinde bulunduğu büyük krize rağmen yüksek vergilerle boğuşan Türkiye halkı, devletini krize kurban etmemekte.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bedelli askerlik bekleyenlerin gözleri Canikli’ye çevrildi. Vatandaşların Bakanın açıklama yapması istenilen konuların en başında bedelli askerlik konusu geliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran her erkek vatani görevini yapmak için askere gidiyor. Bazı kişiler geçerli sebeplerden dolayı zorunlu olan bu görevi erteleyebiliyor, hiç yapmıyor veya görev süresini kısaltabiliyorlar. Görev süresini kısaltmak isteyen vatandaşlar, istenilen şartları karşılayabiliyorlarsa belli bir ücret karşılığında bedelli askerlik uygulamasından faydalanabiliyorlar. Bedelli askerlik uygulaması, genel olarak ordunun ve devletin maddi kaynak sağlaması ve vatandaşların günlük hayatlarının sekteye uğramaması, mevcut işlerini kaybetmemeleri için çıkartılıyor. 2 ağustos’ta düzenlene Yüksek Askeri Şura sonrasında bedelli askerlik ile ilgili bir açıklama yapılması beklenildi. Fakat konuyla ilgili bir gelişme olmadı.

Son olarak bu kadar mali yükün bedelli askerlikle çözüleceği konusunda siyasiler hemfikir.

2017 yılı içerisinde bedelli askerlikle ilgili hem cumhurbaşkanının hem de hükumet yetkililerinin açıklamaları bedelli askerlik bekleyen adaylara pekte ümit vermemişti. Ancak Milli Savunma Bakanının değişmiş olması bedelli askerlik bekleyenler için bu durumun yeniden gündeme gelmesi anlamı taşıyor.

Milli Savunma Yeni Bakanı Nurettin Canikli ilk ziyaretini Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'a gerçekleştirdi. Görüşmede nezaket ziyareti ve bilgilendirme şeklinde geçti. Görüşme sonrası bedelli askerlik konusunun gündeme gelip gelmediği hakkında bilgi verilmedi.

Nurettin Canikli’den evvel bu konu gündeme geldiğinde Bakan Fikri Işık; “Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar.” şeklinde yaptığı açıklamasıyla bu talepleri geri çevirmişti.

Bakan Işık yaptığı bir diğer açıklamada ise; “Terörle hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında azim ve kararlılıkla mücadele ederken böyle bir uygulamanın gündemimizde olması beklenemez. Şu an gündemimizde böyle bir şey yok Zaten Genelkurmay Başkanlığımızın da böyle bir talebi yok” ifadelerine yer vermişti.

Milli Savunma Bakanı Fikri IŞIK konuyla ilgili soruya verdiği cevapta bedelli askerlik konusunun neden gündeme gelmemesinin de altını çizerek cevap vermişti. Ancak bu açıklama bedelli askerlik bekleyenlerin umudunu kırmış değil. Çeşitli forumlarda ve sosyal medyada bedelli askerlik bekleyenlerin oluşturduğu kamuoyu baskısı etkili olmaya devam ediyor. Muhalefet temsilcileri de bedelli askerlik bekleyenler için hem destek oluyor hem de çözüm önerileri üreterek hükumete çözüm önerileri sunuyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu. Son günlerde en fazla konuşulan konulardan biri olan bedelli askerlik konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetin gündeminde bedelli askerlik yok. Bedelli askerlik yok, dedikodusu var." sözlerini kullandı.

YORUMLAR 156
  • Kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    İşimi kaybetmek üzereyim zaten piyasa durgun tamam evli değilim de gelince iş bulamam Sayın Cumhurbaşkanı mi za rica ediyoruz. Gelecek olan parayi bir kenara bırakın bunca kişinin dua si paradan da kıymetli Sayın Devlet büyükleri mız
    Cevapla
  • Ana 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli bir an evvel çıkmalı milyonlar bunu bekliyor .Cumhurbaşkanı mdan bunu istiyoruz .kısa zamanda çıkmazsaişimizden olacağız o zaman oy da yok
    Cevapla
  • Genç 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaş 25 bedel gelir durumuna göre 10 ila 40 bin tl arası olmalı.bedelli gelmeli. Askeri harcama kısmından kar, toplanan paralarla kar, kesilmeyen iş gücü ile kar. Her türlü bedelli daha karlı.
    Cevapla
  • Tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    bedelli çıksın artık. İşimizden gücümüzden oluyoruz.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bedelli askerlik çıksın sayın cumhurbaşkanımız lütfen bu durumu çözün
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaskanimiz recep tayip erdoganda rica ediyoruz lutfen bu genclerin onu acilsin bi an once bedelli askerlik ciksin evliyiz colugumuz cocugumuz ve ailemiz var cok zor durumdayiz lutfen ciksin bedelli biz her zaman oy verdik bu genclerin sesini duyun lutfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!