Türkiye bizi cezalandırmadı deyip teşekkür etti!

Kürdistan İslami Hareket Partisi lideri Abdulaziz, gayrimeşru referandum nedeniyle bölge halkını cezalandırmadığı ve bu yönde yaptırımlara girmediği için Türkiye'ye teşekkür etti.

GİRİŞ 10.11.2017 15:29 GÜNCELLEME 10.11.2017 16:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kürdistan İslami Hareket Partisi lideri İrfan Abdulaziz, 25 Eylül'de düzenlenen gayrimeşru referandum nedeniyle bölge halkını cezalandırmadığı ve bu yönde yaptırımlara girmediği için Türkiye'ye teşekkür ettiklerini söyledi.

Abdulaziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin referandum düzenlenmeden önce IKBY yöneticilerini çok ciddi bir şekilde uyardığını ve buna rağmen halkı cezalandırmaya yönelik herhangi bir yaptırım içerisine girmediğini ifade etti.

Türkiye'nin bölge halkının çıkarlarının korunmasına yönelik sergilediği tavrın takdire şayan olduğunu kaydeden Abdulaziz, şunları aktardı:

"Her şeyden önce Türkiye'ye teşekkür etmeliyiz. Çünkü Türkiye, IKBY halkını cezalandıracak bir yaptırım içerisine girmedi. Bu vesile ile bölge halkına herhangi bir zarar verilmedi. Türkiye medya üzerinden referanduma ilişkin şikayetlerini dile getirdi. Kürdistan Bölgesi'nin referandum düzenlemesi halinde zararlı çıkacağı konusunda birkaç defa uyardılar. Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı (Mevlut Çavuşoğlu), referanduma ilişkin rahatsızlıklarını birçok kez dile getirdiler."

Bazı tarafların referandumu bahane ederek bölge halkına baskı yaptığını işaret eden Abdulaziz, "Ancak Türkiye baskı kurmak için kara sınır kapısını kapatma veya askeri müdahale gibi yöntemlere başvurmadı. Bazı taraflar bunu yaptı ancak Türkiye böyle davranmadı. Bu sebepten ötürü Türkiye'ye teşekkür edilmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Türkiye'yi önümüzdeki süre içerisinde ziyaret edebileceği üzerine yaptığı açıklamaları da çok olumlu bulduklarını söyleyen Abdulaziz, "İnşallah Türkiye ile ilişkilerimiz eskisi gibi iyiye doğru gider ve taraflar arasında herhangi bir sorun kalmaz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • cezmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye müslüman kürtlerle çok daha iyi ilişkiler kurmak zorunda
    Cevapla
  • 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    bu konusmani once yapicaktin duygu somurusunu geçin, degerinden fazla deger verilmemeli artik .
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Size güvenmi olur
    Cevapla
  • Fikri 6 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir cemaatmi varmis? Amerika ve Pkk Iraki isgal ettiginde nerdeydi bu boş adamlar.. nerde saklaniyorlardi?
    Cevapla
  • uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yanlış yaptı, ama siz her fırsatta ihanet etmeye devam edin. ihanet sizin kanınızda var....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular