Bombayla yakalanan DAEŞ'liler için karar verildi

İstanbul Bayrampaşa'da AVM'de bombayla yakalanan 4 terör örgütü DEAŞ zanlısı tutuklandı. Olayla ilgili olarak zanlılardan 2'si de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bombayla yakalanan DAEŞ'liler için karar verildi
Bombayla yakalanan DAEŞ'liler için karar verildi
GİRİŞ 10.11.2017 20:01 GÜNCELLEME 10.11.2017 20:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Bayramı'nı kana bulama planı içerisinde eyleme geçemeden İstanbul TEM ekiplerince yakalanarak etkisiz hale getirilen Mücahit ve Sezen Pekdemir ile Can ve Hatice Yele isimli evli çiftler 12 günlük bir sorgunun ardından akşam saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Yakalandıkları AVM'nin emanetine bıraktıkları 4 mikrodalga fırının içerisinde bulunan 4 bombanın yanısıra 63 adet bombanın ve uzaktan patlatmalı bomba ve canlı bomba yelekleriyle yakalanan teröristlerin olay öncesi çocuklarını yanlarına bıraktıkları hastanedeki bir çiftte soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

DEAŞ'lı teröristler Mücahit ve Sezen Pekdemir ile Can ve Hatice Yele sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevinde gönderildiler

İFADE VERMEDİLER

Afganistan kamplarında bomba ve suikast eğitimi alan ve örgüt talimatıyla harekete geçtiği öğrenilen Can Yele tarafından yapıldığı belirlenen bombaların incelemesi sürerken 2'si kadın 4 teröristin Emniyet'te susma haklarını kullanıp ifade vermedikleri öğrenildi.

EVLERİNİ ATEŞE VERMİŞLERDİ

Planladıkları eylemi gerçekleştirmek için harekete geçmeden önce Esenyurt ve Arnavutköy'deki bomba ve bomba düzeneklerinin yapıldığı evlerini ateşe verdikleri tespit edilen teröristlerin, planladıkları saldırılardan önce keşif yaptıkları ve keşif esnasında yanlarında çocuklarının bulunduğu da tespit edilmişti.

YORUMLAR 17
  • Enes 6 yıl önce Şikayet Et
    1-2 güne çıkarlar merak etmeyin.. Eğer AVM'yi yerle bir etseydi en az 100 kişiyi öldürmüş olsalardı suçlu olurlardı.. Şimdi artık tecavüz dahil ne yaparsan yap serbest kalıyosun.. Acilen idam ve osmanlı yönetmeliği gelmeli yoksa hergün şehit,tecavüz,bombacı vs.. serbest kaldı haberlerini okumaya devam edeceğiz...
    Cevapla
  • nasil 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine mi serbest birakilip halkin icine salindilar.cok yazik.
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz neden gereğini yapamıyoruz ne demek konuşmadılar konusturacaksın ezeceksin insanlık insan hakları terör suçlularını kapsamamalidir
    Cevapla
  • YasinBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    patlamadığı için mi serbest.
    Cevapla
  • kürt muso 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sakalarin varligi var oldukca Kürt hareketi devam eder!
    Cevapla
  • aaa 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudi arabistan,irani,abd,rusya çin teröristleri idam ediyor biz niye bırakıyoruz bu zalimleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...