Servisçilerin yeni sistem kaygısı

Öğrencilerin evlerine yakın okulları tercih edecek olmaları okul servislerini endişelendirdi.

Servisçilerin yeni sistem kaygısı
Servisçilerin yeni sistem kaygısı
GİRİŞ 11.11.2017 09:50 GÜNCELLEME 11.11.2017 14:47

TEOG'un kaldırılmasıyla yeni sistemle sadece talep eden öğrenciler sınava girecek. Sınava girmeyen öğrenciler ise ikametgah adreslerine en yakın 5 okuldan birini tercih edebilecek. Öğrencilerin evlerine yakın okulları tercih edecek olmaları dikkatleri okulservislerine çekti.

"SERVİSÇİLER KAYGILI"

İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Yakası Temsilcisi Günhan Sinar,  servisçilerin  kaygılı olduğunu söyledi . Sinar, "Biz velilerimizin öğrencilerini taşıyarak para kazanıyoruz. Veliler evlerinin yakınındaki okula gitmek zorunda kalırsa servisçilerin de taşıyacağı öğrenci sayısı azalacak.

 


"ZARARIN BOYUTUNU BİLMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Servisçi arkadaşlarımız bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdiler. Zararın boyutunu şu anda bilmek mümkün değil. Ama ne kadar az öğrenci taşınırsa servis işletmecisinin o kadar az para kazanacağı ortada. Biz İstanbul'da günde 2 milyona yakın öğrenci taşıyoruz. Bu potansiyelin ne kadarı etkilenir, ne kadar öğrenci evinin yakınındaki okula gidecek, hangi okullar nitelikli, hangileri niteliksiz, bilmediğimiz için net bir zarar rakamı söylemek mümkün değil. Servisçiler kaygılı, servisçiler zaten kendi sorunlarından dolayı da kaygılı" dedi.

SERVİS KULLANAN ÖĞRENCİ SAYISI AZALACAK

Servis şoförleri ise taşıyacakları öğrenci sayısının azalacağını belirtiyor. Servisçiler öğrencilerin evlerine yakın okulları tercih etmeleri durumunda yürüyerek evlerine gideceklerini belirterek Bu yüzden gelirlerinin azalacağı ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance