'Fethullah hoca' denmesinden rahatsız olunca...

Karaman’da öğrencileri tarafından "Fethullah hocam" denmesinden rahatsız olan öğretim görevlisi mahkemeye müracaat ederek adını değiştirdi.

'Fethullah hoca' denmesinden rahatsız olunca...
'Fethullah hoca' denmesinden rahatsız olunca...
GİRİŞ 11.11.2017 10:38 GÜNCELLEME 11.11.2017 10:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne bağlı Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olan Fethullah Baldır, toplumda ve öğrencileri tarafından "Fethullah hoca" denmesinden rahatsızlık duyarak adını değiştirme kararı aldı. Karaman Adliyesi'ne müracaat eden öğretim görevlisi Fethullah olan ismini Yusuf Selim olarak değiştirtti.

''İsmimden rahatsızlık duymaya başladım"

Mahkemeye müracaat ederek Yusuf Selim adını alan Baldır, "17-25 Aralık’tan sonra ismimden rahatsız olmaya başladım. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşti. Vatanını, milletini seven birisi olarak bu darbe girişiminden sonra ismimden duyduğum rahatsızlık daha çok arttı. Girdiğim ortamlarda ve öğrencilere kendimi Fethullah olarak tanıtmak, daha sonra yine ortamlarda Fethullah hoca olarak anılmak şahsımı çok ciddi şekilde rahatsız ediyordu. Bu durum üzerine adliyeye başvurma kararı aldım. Bugün de mahkeme oldu ve hakimde ismimi Yusuf Selim olarak değiştirdi. Şu an çok mutluyum" dedi.

YORUMLAR 5
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    bu anlama sahip bir ismin böyle bir nedenden değiştirilmesi çok saçma Abdullah Öcalan dan dolayı Abdullah ismini de değiştirmelimiyiz Allah (c.c) 'nun en sevdiği isimlerden birini ? Herhangi bir ismi almış bir şahsın yaptığı kötülükten mütevellit o isim değiştirilmez bunu yaparken ismin anlamını iyice düşünmek lazım ben bu ismi taşıyacak ağırlıkta değilim diye değiştirmeye bir şey diyemem ama bahsedilen ismi kendine yakıştıramamak çok uçuk bir şey anlamının farkında olmak lazım bu tip isimlerin manasına saygısızlık yapmak küstahlık yapmak hiçbirimizin haddi değil Allah bizi haddimizi aşmaktan korusun
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklemissin
    Cevapla
  • izmir-dobracı 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika üsame isminden korkuyordu bizimkilerde fethullah isminden korkar oldu anlamı allahın fethi dinin açılması anlamına geliyor.üniversitede fethullah hocam denince herkesin aklına fetö geliyor tabi adamda muzdarip olmuş öğrencileri biz fethullah hocanın sohbetine girdik dersini dinledik deseler belki fetöcü sanılacaklar öğrencilerde korkmaya başlamıştır.
    Cevapla
  • Yusuf Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizi tebrik ederim. Karaman ilinde o kadar fazla Kripto Fetöcü var ki, (Devlet dairelerindeki müdür ve muavinleri, belediye, il genel meclisi, Ak parti binasının içinde, Ermenek destekli bir grup vs. bir kısmı); iyi cesaret edip bu adımı atmışsınız. Vatan haini Fetöcü olmadığınız için. Sizi yürekten tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • TANER 6 yıl önce Şikayet Et
    fethullah' ın manası ne kadar güzel ama. bi tane hain bu ismi kullanıyor diye bir insan bunu yapmamalı. o hain bu isme zerre , miskal kadar zarar vermemeli. devletin buna mani olacak hamleler yapması lazım. aksi halde insanlar dini isimler ve semboller yok olacak. tamda istediği bu fetönun.. allah onun boyunu devirsin !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat