Bakan anlattı, herkes şok oldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekipleri, ilginç bir et kaçakçılığı yöntemini ortaya çıkardı.

GİRİŞ 15.11.2017 08:10 GÜNCELLEME 15.11.2017 13:46
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Bazı gazeteciler ile sohbet eden Tüfenkci, sınır kapılarında ve gümrüklerde yapılan 'akla ziyan' kaçakçılık yöntemlerini anlattı. Bunlardan en ilgincinin Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda yaşandığını belirten Tüfenkci, "Adam vücuduna et sarıyor. 20 kilo getirse, orada 5 bizde 40 lira. Gürcistan'a kimlikle gidiyor. Günde üç sefer yapsa, 60 kilo. 30 lira kazansa..." dedi.

 

UYUŞTURUCULU ELBİSE

Sabah gazetesinin haberine göre; Tüfenkci, son dönemde sınır kapılarında valizler içinde yurtdışına kaçırılmaya çalışılan çocukların yakalandığını, bunların büyük kısmının FETÖ'cülerin çocukları olduğunu söyledi. Tüfenkci otobüslerin üst bagajlarında göçmen kaçakçılığı yapılmaya çalışıldığını da kaydetti. Tüfenkci, uyuşturucu konusunda da birçok yönteme başvurulduğunu belirterek, "Kargo ile elbise gönderiyor. Elbiseye uyuşturucu emdirilmiş. Aldıklarında suya basıyorlar kendini bırakıyor. Tekrar kurutup uyuşturucu olarak kullanıyorlar" diye konuştu.

KAPIDA İŞBİRLİĞİ

Kaçakçılık konusunda yöntem değiştirdiklerini, dünyanın en modern cihazlarını aldıklarını ifade eden Tüfenkci, şöyle devam etti: "Veri değişimlerini artırdık. Bulgaristan'da X-Ray'a giren araçların Türkiye'de, Türkiye'de girenlerin ise Bulgaristan'da verileri görülebiliyor. Orada girdiğinde burada içinde ne olduğunu görüyoruz. Farklı bir şey yüklenip yüklenmediğini görüyoruz. Bunu Gürcistan ile yapıyoruz. İran ile de test aşamasındayız. Diğerleri ile de görüşüyoruz."

YORUMLAR 47
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya da köyde yasiyorum alis veris marketi var doktoru var 1500 kisilik köy yaslilar bakim yeri var gönüllü itfaiye var bando takimi futbol takimi var iki tane banka subesi var basi bos hayvan yok gece gez kimse sormuyor sen kimsin diye dayilanan kimse yok tarla var hayvan bol koyunlar disarda gece yi geciriyor suc devletin degil bizim köyünüzden cikmayin tarlanizi satmayin devlet yardim ediyor köyünüzde genclerle ilgili proglamlar yapin sehire gitmesinler ben kendim bando takimina yazildim köyünüzü sevin cocuklara sevdirin cobanlik yapsinlar en kaliteli is usta basi yok patronun yok kendi isin insallah yakinda yaparim
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla etteki bu fiyat uçurumunun araştırılması lazım. Bu ne yaa bütün komşularımız bizden ucuz bu işte bir plansızlık var. Hatta peynir bile komşu Bulgaristanda değirmen taşı kadar kaşarlar tanesi 5-6 kilo gelir tanesi 30 lira bizde uyduruk taze kaşarın kilosu 25 lira.
    Cevapla
  • İbrahim-6363 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorun vatandaş köyde kalmak istemiyor. köyde hayvanlarla uğraşmak istemiyor. sadece tarlasını ekmek ve hasat yapmak için kırsala gidiyor. Ayrıca mütahhitler konut satmak için bütün köylüleri şehir merkezine bir şekilde çekti. trilyonluk lüks daireler inşaat aşamasında kapışılıyor. Köyler terk ediliyor, bu da hayvancılığı olumsuz yönde etkiliyor.
    Cevapla
  • Kenann 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım sen ekibini, uzmanlarını gönder orada Et neden 5 tl onu önce iyi bir öğren, sen burada eti 5 liraya verirsen Et kaçakçılığınıda engellemiş olursun.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında sınırdaki komşulardan alışveriş serbest olmalıdır.
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    gürcistanda yaşıyorum ve etin kilosunu 18 lariye alıyorum. yaklaşık, 27-tl. bunlar 5-tl'ye nerden alıyorlar bize de söylesinler.
    Cevapla
  • Xpython 6 yıl önce Şikayet Et
    Geliş fiyatı 5 yani kayıt dışı vergiden muaf olan hayvanları hastalıklı ne olduğu bilinmiyen etlerde bahsediliyor kardeşim adama getirsin diyor ama mühürlü etlerden içeri soksun ozaman karı kalmaz çükü vergi verecek hiç bir kazancı olmuyor 5 liraya sende gürcistanda et yemek istiyırsan merdiven altı satılan yerlere giit toptan al sanada 5lira
    Cevapla
  • hamiyet 6 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca bakan bilmeyecekmi etin fiyatini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...