Mardinliler tepkili: İstemiyoruz!

Mardin’de yapılması planlanan "eşcinsellik" etkinliğine sert tepki gösteren Mardinliler, LGBTİ etkinliklerini kentte istemediklerini belirttiler.

Mardinliler tepkili: İstemiyoruz!
Mardinliler tepkili: İstemiyoruz!
GİRİŞ 15.11.2017 09:53 GÜNCELLEME 15.11.2017 10:32
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Bianet’in yürüttüğü KAOS GL’nin destekleyerek içinde yer aldığı “Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Projesi” adı altında 18 Kasım Cumartesi günü Mardin’de bir program düzenlenmek isteniyor.

"Eşcinselliğin" merkezde olduğu etkinlik hakkında İLKHA’ya konuşan Mardinliler, kentin adının Lut kavminin helak olmasına sebep olan ahlaksızlıkla anılmasını istemediklerini belirtti ve yetkililerden programın iptalini istediler.

Şeyhmus Ecevit ve Ahmet İpek "eşcinsellik" programına karşı olduklarını ve yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Mardin halkı olarak bu tür etkinlikleri kabul etmediklerini söyleyen Ferit Dengiz, gerekirse halk olarak meydanlara ineceklerini vurguladı. Yapılacak programın uygunsuz bir program olduğunu ve Mardin için utanç verici olduğunu dile getiren Dengiz, “Bizler bu etkinliği kabul etmiyoruz ve tasvip de etmiyoruz.” dedi.

“MARDİN TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Bir Mardinli olarak kesinlikle söz konusu etkinliği kabul etmediklerini kaydeden Abdullah Çelik, sadece kendisinin değil hiçbir Mardinlinin bunu kabul edemeyeceğini söyledi.

Çelik, “Mardin’de böyle program mümkün mü? Hayır! Bizler buna asla izin vermiyoruz. Hiç öyle bir şey olabilir mi? Mardin tarihinde böyle bir şey yok. 65 yaşındayım ve şu ana kadar böyle şeyle karşılaşmadım.” diye konuştu.

Birçok medeniyetin beşiği olan Mardin’de böyle bir programın yapılmasını istemediklerini kaydeden Hüseyin Arasan, yapılması planlanan eşcinsellik programını kınadığını ifade etti. Arasan, “Programın iptal edilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Mardin halkı böyle bir alçaklığı ve rezilliği kabul edemez, kaldıramaz.” dedi.

"PROGRAM İPTAL EDİLSİN"

Bu tür programların toplumun örf, adet, gelenek ve göreneklerine, inancına aykırı olduğunu vurgulayan Lütfü Günlüoğlu da programın iptal edilmesini istedi.

Günlüoğlu, “Geçmişte olduğu gibi bu gün de çeşitli dernek adı altında eşcinsellik programları düzenlediklerini biliyoruz. Biz asla bunları tasvip etmiyoruz. Bunları şiddetle reddediyoruz. Ama maalesef yasa boşluğundan da zaman zaman istifade ederek bu tür programların yapıldığını, yapılmak istendiğini gayet iyi biliyoruz. Geçmiş yıllarda da duyduk, gördük. Bazı sağduyu sahibi ve inançlı kesimin göstermiş olduğu tepkiler sonucunda iptal etmek zorunda kaldıklarını da biliyoruz. Bu tür programları ne Mardin’de ne de hiçbir yerde yapılmasını arzu etmiyoruz. Ben bir Mardinli olarak tepkimi ortaya koyuyorum. Bu işin karşısındayız. Bir vatandaş olarak gereken neyse, elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Yetkililerin bu konuda görevini yapması için çağrıda buluyoruz. İnşallah bu program iptal edilir.” dedi.

YORUMLAR 41
  • Ali Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Asla ve kat'a böyle bir rezilliğe müsaade etmeyiz.
    Cevapla
  • Mardinli Ömer Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Valiliğimiz kaymakamlığımız ve güvenlik güçlerimiz bu olaya müdahale edip kesinlikle izin vermiyecektir arkadaşlar
    Cevapla
  • Mardinli Ömer Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Valiliğimiz kaymakamlığımız ve güvenlik güçlerimiz bu olaya müdahale edip kesinlikle izin vermiyecektir arkadaşlar
    Cevapla
  • Mardin 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle istemiyoruz bu saçmalığı....
    Cevapla
  • Suryani 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklarda yaşayan bir süryani olarak çok üzüldüm.hepimizin kardeşce yaşadığımız bu medeniyet topraklarında ortak kültür ve kardesligimiz bu şekilde medyada yer bulması beni tekrardan derinden üzmüştür.Her zaman kardeşlik duygusuyla bizleri temsil eden başta valimiz ve kaymakamımız bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine yürekten inanıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...