Bursa'da metro ve tramvay fiyatlarında indirim!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, raylı sistemlerde indirimli tarifenin 25 Kasım’dan itibaren uygulamaya geçeceğini müjdeledi.

GİRİŞ 16.11.2017 07:38 GÜNCELLEME 16.11.2017 09:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Burulaş'ın yeni yönetim kurulu üyeleriyle ilk toplantısını yapan Başkan Aktaş, başta toplu ulaşımolmak üzere Burulaş'ın hizmet verdiği 8 ayrı alanla alakalı bütün konuları masaya yatırdıklarını vurguladı.

"İNDİRİMLİ TARİFEYİ 25 KASIM GÜNÜ UYGULAMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Toplu ulaşımda raylı sistemlerle alakalı metro ve tramvay fiyatlarında indirime gideceklerini daha önceden kamuoyuna duyurduklarını hatırlatan Başkan Aktaş, "İnşallah 24 Kasım'da yapılacak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında karar alıp, indirimli tarifeyi 25 Kasım günü uygulamaya başlayacağız. Şu an itibariyle bir oran veremiyorum, ama öğrencilerde biraz daha opsiyonel olmak istiyoruz. Öğrenci kardeşlerimizin imkanlarını ve ailelerinin durumlarını düşünerek, bu oranın biraz daha fazla olmasını arzu ediyoruz. İnşallah UKOME'nin alacağı son kararla beraber 25 Kasım'dan itibaren yeni fiyatlarla raylı sistemlerde taşımayı gerçekleştireceğiz" dedi.

"HAVACILIKTA CİDDİ ZARAR VAR"

Burulaş'ın bütün hizmet alanlarını büyük bir titizlikle incelediklerini kaydeden Başkan Aktaş, Burulaş Havacılık'ta yolcu sayılarının ciddi oranlarda düştüğünü ve ciddi zararlar oluştuğunu belirtti. Başkan Aktaş, "Zaten Büyükşehir Belediyesi ve Burulaş olarak taşıma iznimizin de olmaması hasebiyle bu konu tekrar irdelenecek ve kamuoyuna bununla alakalı en kısa zamanda açıklama yapacağız. Bir de Burulaş Travel olarak seyahat hizmetleriyle alakalı bir birimimiz var. Fakat faaliyetimiz yok denecek kadar düşük. Bununla alakalı konunun sonlandırılması noktasında kararlar aldık" diye konuştu.

"HEYECANLA İŞİMİZE KOYULACAĞIZ"

"Yeni genel müdürümüzle ve ekimizle beraber heyecanla işimize koyulacağız" diyen Başkan Aktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Maksadımız ulaşımla alakalı sıkıntıları ortadan kaldırmak. Ben bu noktada yeni görev alan Genel Müdürümüz Mehmet Kürşat Çapar'a ve yeni genel müdür yardımcımız, çok değerli arkadaşımız Rasim Bacacı'ya da kolaylıklar ve başarılar diliyorum. İnşallah Burulaş yaptığı hizmetlerle, atılımlarla insanımızın sağlıklı, kaliteli, uygun fiyatlarla ulaşımı noktasında önemli adımlar atacak. Çok yönlü bir yapı var. Otobüsler, halk otobüsleri ve farklı farklı türde araçlarımız var. İlçelerimizden ulaşanlar var. Bunları bir plan dahilinde bir bir neticelendirmeye çalışacağız.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bilmeyenler olur söyleyim bursada şuanda durum 7 km metro gitmek de 2.50 lira 19 km yol da 2.60 lira sözde kendimiz yaptık elektirkle çalışan ucuz bir metro ama fiyatlar söylediğim şekilde umarım iyi bir indirim bekliyorum reyisin gücü sayesinde o olmasa ne olcağu belli değil
    Cevapla
  • HELAL OLSUN 6 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH Darısı Ankara'nın başına.
    Cevapla
  • timana41 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle giderse herkes bașkanını değistirmek isteyecek
    Cevapla
  • admrc 6 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayrlısı.Burulaş eski md ali fidansoy,Halk zengin burmak lazım diyen bir anlayıştan hizmet anlayışna dönmek lazım.
    Cevapla
  • Bursa 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olur indirim,gerçekten çok pahalıya yolculuk yapıyorduk.İnsallah yapılacak indirim yüzümüzü güldürecek türden olur:-)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!