PKK'lı elebaşı Türkiye'ye sığındı

ÖSO üzerinden bağlantı kurulan Silo’nun, Türkiye’den sığınma talep ettiği, can güvenliği için güvence istediği öğrenildi.

PKK'lı elebaşı Türkiye'ye sığındı
PKK'lı elebaşı Türkiye'ye sığındı
GİRİŞ 16.11.2017 08:16 GÜNCELLEME 16.11.2017 10:44
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu SDG’nin (Suriye Demokratik Güçleri) eski sözcüsü olan Talal Sülo, önceki akşam Cerablus’a geçerek ÖSO birliklerine teslim oldu. Cerablus’a kadar yanına yaşamsal malzemeler aldığı bir ciple gelen Sülo’nun, Türkiye’ye sığınma talebinin olduğu öğrenildi. Sülo’yu teslim alan ÖSO güçlerinin sorgulanması için MİT’e teslim ettiği bildirildi.

 


TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ SORGUYA BAŞLANDI

Edinilen bilgiye göre Sülo, önceki gece YPG’nin elinde bulunan bir kontrol noktasını aşarak aracıyla Cerablus tarafına geçti. Sülo’nun YPG’den ayrılmadan önce ÖSO grupları ile görüşmeler yaptığı ve kendisine güvence verildikten sonra teslim olmaya karar verdiği öğrenildi. Sülo’nun Türk yetkililer tarafından sorgulanmak üzere Gaziantep’e getirildi ve sorgusuna başlandı.

ÖSO’DAN AÇIKLAMA

ÖSO ise Talal Silo’nun teslim olmasını ‘sığınma’ olarak niteledi. AA’ya göre Twitter hesabından yaptığı açıklamada ÖSO,  “Suriye Demokratik Güçleri SDG (PKK/PYD) Sözcüsü Albay Talal Silo, ÖSO ile koordinasyon içinde milis gücünden ayrılarak Cerablus’a, Halep kırsalına ulaştı” denildi. Elde edilen bilgiye göre Talal Silo, bir kuzeni aracılığıyla Türk yetkililerle temasa geçti. Yaklaşık bir haftadır süren görüşmelerin ardından üç kişiyle Cerablus kırsalına gelen Silo, burada araçtan inerek ÖSO güçlerine sığındı. Üst aramalarının ardından Silo ve beraberindekiler kent merkezine götürüldü.

CAN GÜVENLİĞİ İSTEDİ

Cerablus’ta ÖSO ve Türk askerleri ile Türk istihbarattından kişilerce karşılanan Silo’nun Türkiye’ye transferi için çalışma başlatıldı. Olası bir saldırı veya suikast tehlikesine karşılık gizli bir operasyonla Türkiye’ye getirilmesi için harekete geçilen Silo’nun, Türkiye’den sığınma ve can güvenliği için güvence istediği öğrenildi. Güvenlik güçleri, Silo’nun Türkiye’ye getirilmesi konusunda çalışmaların yürütüldüğünü doğrularken, güvenlik açısından şu an daha fazla bilgi paylaşımının doğru olmayacağını belirttiler.

TÜRKMEN KÖKENLİ, ORDUDA ALBAYDI

İçsavaştan önce Suriye ordusunda albay rütbesinde görev yapan 1965 doğumlu Talal Silo, Çobanbey-Elbeyli bölgesinden Türkmen kökenli bir Suriye vatandaşı olarak biliniyor. Silo, Suriye’de savaş başladıktan sonra Halep vilayetinin kuzeyinde Selçuk Tugayı’nı kurdu. Bu oluşum, Türkmen kenti El Rai (Çobanbey) çevresinde konuşlandı. Bu şehir Ocak 2015’te DEAŞ’ın eline geçti. Selçuk Tugayı, Ağustos 2015’te muhalif Devrimciler Ordusu’na katıldı. Ekim 2015’te ise SDG’nin bir parçası oldu.    

SDG’nin 17 Ekim’de terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki merkezi Rakka kentini almasının ardından 20 Ekim’de bu şehrin stadyumundaki basın toplantısında Talal Silo bir zafer konuşması yapmış ve şunları söylemişti: “Zaferimiz terörizme karşı kazanılmış bir zaferdir. Bu tarihi zaferi tüm insanlığa adıyoruz. SDG Komutanlığı olarak Rakka’nın yönetimini ‘Rakka Sivil Meclisi’ne devredeceğimizi belirtiyoruz. Eyaleti tüm sınırlarıyla birlikte tüm tehditlere karşı koruyacağımızın sözünü veriyoruz.”  

YORUMLAR 28
  • Yok yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz isini bilir alpapazi ver papazi mantigi.. zarrafi bize gazliyorlar bakalim bu ne otecek... abd deasa silah milah verdi der birde belgelerse abd laheyde bile yargilanir....
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam faydalı bilgiler verecek olsa asla buna izin vermezlerdi, muhtemelen yanlış şeyler anlatıp oyuna getirmek istiyor, ne anlatırsa yalandır bence. Bu işin arkasında ABD var.
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Orada bir şeyler oluyor? Terör örgütleri panik içinde....Amerikanın Pyd oyunu deşifre olunca Türkiye artık kandile,Afrine,Münbiç,e rakkaya girmeye hazır?.
    Cevapla
  • arnavut 6 yıl önce Şikayet Et
    cezası müebbet..ayrıcalık gerekmez
    Cevapla
  • merda 6 yıl önce Şikayet Et
    abd vermiştir apoyu verdikleri gibiii.. işleri bitince
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü