(2019) Cilt No / Seri No sorgulama ekranı! e-Devlet şifre nasıl alınır?

Yeni kimlik kartlarında cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgilerin bulunmaması nedeniyle vatandaşlar bu numaraları nasıl öğrenebileceğini merak ederek araştırmalara başladı. Cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgilere e-devlet kapısı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. 2019 e-devlet cilt numarası ve seri numarası sorgulama sayfası!

(2019) Cilt No / Seri No sorgulama ekranı! e-Devlet şifre nasıl alınır?
(2019) Cilt No / Seri No sorgulama ekranı! e-Devlet şifre nasıl alınır?
GİRİŞ 25.02.2019 14:09 GÜNCELLEME 25.02.2019 14:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni kimlik kartlarında cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgiler yer almadığı için vatandaşlar bu bilgileri nereden öğrenebileceğinin bilgisine ulaşmak istiyor. Vatandaşlar cilt numarası ve aile sıra numarası sorgulamalarını Nüfus Müdürlüklerine gitmek mecburiyetinde kalmadan e-devlet kapısı üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde öğrenebilmektedir. E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptığınız takdirde cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgilere erişebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda vatandaşlar e-devlet hizmetinden yararlanarak Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki nüfus kaydını da sorgulayabilir, barkodlu olarak nüfus kayıt örneği belgesi alabilirler. İşte, 2019 e-Devlet Giriş - Seri no ve Cilt no sorgulama sayfası...

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Şifre, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan  dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

e-devlet-şifre-alma

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

*e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

e-devlet-bilgileri

İŞTE, E DEVLET CİLT NO ÖĞRENME SAYFASI...

https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama

YORUMLAR 4
  • YILMAZ SOYKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim e devlet şifresini unuttuysak bu bilgilere ihtiyacımız olacak o zaman biz ne yapacağız.Bu yeni kimlik çıkartılıyor ama eski kimlik bilgileri isteniyor bizden bence yeni kimlikli olanlar bir yerden eski kimlikli olanlar bir yerden giriş yapmalı.
    Cevapla
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    edevlet şifresini unuttuysanız internet üzerinden edevlet e girip yenì şifre almak için de bu numaralar gerekli. o zaman nereden alınacak bu bilgiler?
    Cevapla
  • ___________ 5 yıl önce Şikayet Et
    Seri no çıkmıyor.
    Cevapla
  • ümmühan 6 yıl önce Şikayet Et
    bilmem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer