Ucuz et geldiği gibi bitiyor! A101 ve BİM'e günde kaç kilo ucuz et geliyor?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre A101 ve BİM'de ucuz et satılmaya başlanmıştı. Peki A101 ve BİM'e günde kaç kilo ucuz et geliyor? Ucuz et almak isteyenler dikkat!

Ucuz et geldiği gibi bitiyor! A101 ve BİM'e günde kaç kilo ucuz et geliyor?
Ucuz et geldiği gibi bitiyor! A101 ve BİM'e günde kaç kilo ucuz et geliyor?
GİRİŞ 18.11.2017 10:38 GÜNCELLEME 18.11.2017 10:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AYLIK 6 BİN TON

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba daha önce Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Et ve Süt Kurumunca (ESK) temin edilerek marketlerde satılacak kıyma ve kuşbaşı için daha önce toplamda aylık 2 bin tonluk miktar belirledik. Ancak bunu daha sonra 6 bin tona çıkardık. Bizim amacımız birileriyle rekabet, diğer marketleri, kasapları rahatsız etmek değil. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın daha ucuz et ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Gerekirse ben bunu 10 bin tona da çıkarabilirim” ifadelerini kullanmıştı.

GÜNDE 32 PAKET

Ucuz et satışı yapan 2 marketin toplamda 81 ilde 12.500’den fazla mağazası bulunuyor. Buradan hareketle Bakan Fakıbaba’nın açıkladığı ayda 6 bin ton et verileceği açıklaması dikkate alınarak hesaplama yapılırsa, bir market şubesine ayda 480 kilogram et veriliyor. Bir günde bir mağazaya gelen et ise sadece 16 kilogram olmuş oluyor. Yarımşar kilogramlık paketler halinde etler marketlere gönderiliyor. Bir markete bir günde giden paket sayısı da 32 oluyor.

Fakıbaba, "Amacımız dar gelirli vatandaşların protein ve et ihtiyacını karşılamak"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin "onur konuğu" olarak katıldığı Uluslararası Tarım, Tarım Makineleri ve Balıkçılık Fuarı (SIAMAP 2017) için geldiği Tunus'ta gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Ucuz et satışı konusunda gelen soruya ise, "Amacımız, dar gelirli vatandaşların protein ve et ihtiyacını karşılamak. Ama bu arada da üreticilerimizi korumak. Normalde 23,80 liradan almış olduğumuz Karkas'ı yerli besicilerden 25 liraya çıkardık. Bir taraftan halkımıza ucuz et verirken, bir taraftan üreticilerimize destek sağlıyoruz." diyerek cevap verdi. 

Kıyma 29 liradan, kuş başı 31 liradan satışa sunulacak!

Dar gelirli vatandaşa uygun fiyatlı et satışına ilişkin çalışmalar kapsamında Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) istekli marketlerden fiyat teklifleri aldığını hatırlatan Fakıbaba, "Kıymanın 29 liradan, kuşbaşının 31 liradan satışa sunulması için gerekli çalışmaları yaptık. Bugün yarın firmalar da belli olur." dedi. Fiyat konusunda kararın verildiği, ancak Türkiye genelinde belirlenen fiyatlarla satış yapmayı taahhüt eden firmanın henüz kesinleşmediği biliniyor. 

Hem tüketicinin hem de üreticinin yeni düzenlemeden memnun kalacağına inandığını ifade eden Fakıbaba, sözleri "Niyetimiz iyi, Allah da bize yardım ediyor. Hem gıdada hem tarımda hem hayvancılıkta geleceğimiz noktalar belli. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapacağımızı da halkımızla paylaşacağız. Bu kısa vadede olan bir gelişme. Çünkü dar gelirli gruplar et alamıyor. Ama ben bundan sonra daha rahat alacaklarına inanıyorum. Bu, Türkiye'nin her noktasında geçerli olacak. Biz hazırız, kısa bir süre sonra satışların başlamasını umuyorum." ifadeleriyle sürdürdü.

YORUMLAR 3
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Et gelip de bitme değil, et hiç gelmiyor. Raflar kıyma dolu, problem yok. Bim'de çalışanlara sorduk ne zaman geliyorsa gelelim bekleyip alalım diye abi sadece kıyma geliyor et gelmiyor diyorlar. Peki ESK'dan alınan karkasların eti ne oluyor.
    Cevapla
  • gari 6 yıl önce Şikayet Et
    yiyin garii
    Cevapla
  • Önce Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Afiyet olsun. Yerli üreti ciii...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı