Korkunç gerçek ortaya çıktı! Kar yağınca...

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'i kaçırdıktan sonra öldüren katillerin cani planı ortaya çıktı.

Korkunç gerçek ortaya çıktı! Kar yağınca...
Korkunç gerçek ortaya çıktı! Kar yağınca...
GİRİŞ 17.11.2017 11:57 GÜNCELLEME 17.11.2017 11:59

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca Süleyman Erten'in kaçırıldıktan  sonra iple boğularak öldürülmesi ve yakılmasına ilişkin hazırlanan iddianame  tamamlandı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Süleyman  ve Enes Kabakuşak hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Cinayetin detaylarına yer verilen iddianamede, sanıklar Süleyman ve  Enes Kabakuşak'ın ticari ilişki, borç veya alacağı bulunmayan Süleyman Erten'i  tehdit ederek kaçırdıkları belirtildi.

İddianamede, sanıkların, aracını yaktıkları Erten'i iple boğarak  öldürdükleri, sonrasında Erten'in cesedinin yakılmaya çalışıldığı ifade edilerek,  sanık Mehmet Kabakuşak'ın delilleri yok etmek amacıyla suçta kullanılan aracı  yıkaması için oğluna verdiği kaydedildi.

Sanıklardan Enes Kabakuşak, ifadesinde, tanıdığı Süleyman Erten ile  ailesinin arasında alacak meselesi olduğunu savundu.

"Aşağıdayım, o da burada, aşağıya gel"

Ağabeyi Süleyman'ın kendisini telefonla aradığında, "Aşağıdayım, o da  burada, aşağıya gel." dediğini aktaran Kabakuşak, şu bilgileri paylaştı:

"Evin arkasına gelen arabaya bindim. Aracın arka kapısını açtığımda  Süleyman Erten elleri ve ayakları bağlı arka koltukta oturuyordu. Aksu'da tenha  bir yere gittik. Erten'in ayaklarını çözdüm, fakat ellerini çözmedim. Arabadan  aşağı indiğimde sonradan gelen Erten'in babası İsmail Erten ağabeyime hitaben  'Alacağınız mı var çözeriz, hallederiz.' dedi. Sonra ağabeyim, Erten ve babası  İsmail Erten'e elindeki pompalı av tüfeği doğrultarak 'Binin arabaya, arabada  konuşacağız.' dedi. O sırada yolun karşısından bir tır geldi. Erten'in babası  tırın önüne atladı, tır durunca İsmail Erten fırsat bulup arabasına binip oradan  uzaklaştı. Bunun üzerine ağabeyim Süleyman Erten'e arabaya binmesini söyledi. O  da korktuğu için bindi ve hareket ettik."

Kabakuşak, ağabeyinin Erten'in ayaklarını bağlayıp, iple boğduğunu  belirterek, "Ağabeyim benzini maktulün üzerine döktü, sonra ateşe verdi. Ateşe  verince yanıp kaybolacağını düşündü.  Kar yağmaya başlayınca yanan ceset söndü.  Sonrası cesedi boş bir alana bıraktık. Üzerini etrafındakilerle örttü."  ifadelerini kullandı.

Antalya eski belediye meclis üyesi ve iş adamı İsmail Erten'in oğlu  Süleyman Erten, 31 Ocak'ta kaçırılarak öldürülmüştü. Olayla ilgili Süleyman ve  Enes Kabakuşak kardeşler tutuklanmıştı. Zanlıların babası Mehmet Kabakuşak ise  gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'