Çavuşoğlu'ndan yeni Sarrraf açıklaması

Bakan Çavuşoğlu, Rıza Sarraf'ın daha önce bulunduğu yerde olmadığını belirterek, "Ev hapsinde mi yoksa başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar." dedi.

Çavuşoğlu'ndan yeni Sarrraf açıklaması
Çavuşoğlu'ndan yeni Sarrraf açıklaması
GİRİŞ 18.11.2017 06:27 GÜNCELLEME 18.11.2017 06:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, iş adamı Rıza Sarraf’ın nerede olduğunun sorulması üzerine  de şunları kaydetti:

"İki nota verdik konuyla ilgili. İlki, avukatlarının görüşemediğine dair haberlerden hemen sonraydı. İkincisi, iki gün önceydi, ilkinden 6 gün sonra çünkü ilkinde cevap alamamıştık. İkinciden sonra ABD Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, büyükelçiliğimizi arayarak Sarraf’ın iyi ve güvende olduğunu söylemiş. Yerini söylememişler. Daha önce olduğu yerde değil. Başka bir yerde olduğu kesin. Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar.”

Çavuşoğlu, Sarraf’ın ABD makamlarıyla iş birliği yapabileceğine yönelik iddialar konusunda endişeli olup olmadığına ilişkin soruya da “Neden endişeli olayım?” yanıtını verdi.

İddianamenin FETÖ ile irtibatlı kişilerce hazırlandığını tekrarlayan  Çavuşoğlu, “Uydurma suçlamalar olursa tabii ki bizim de söyleyeceklerimiz olur.”  dedi.

Çavuşoğlu, “Türkçede bir deyim vardır. Çiğ süt emmedim ki midem  ağrısın. Halkbank’ın faaliyetlerinin hiçbiri de ABD ambargosunu ihlal  etmemiştir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanın bana Erdoğandan başka idareciler tam bir uyku içinde! Feraset F si bile yok bunlarda! Ülkemiz Amerikayı zorlamıyor bile! Ancak soru sormakla yetiniyorlar. Adam yokmu? Ajan yokmu Amerikada!
    Cevapla
  • bilmem 6 yıl önce Şikayet Et
    benimde anlamadığım bu olaylar bu kadar ayyuka ve gün yüzüne çıkmışken 17 25 aralık fetö iken fetönünde arkasında terörist devlet abd varken bu adamda bu operasyonlarda varken neden gidersin o abd denen terör ülkesine enteresan da gelen bu bana
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Adami oldurupte intiharmi etti diyecekler yoksa
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım şu incirlige kapatalım atalım bu abd yi ülkemizden yoksa bu güzel ülkemiz daha cok karışacak .
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye abd ambargosuna uymak zorunda değil. Bakan beyin böyle demesini beklerdim. Abd yasalarına tabi degiliz. Abdnin ambargosu abdyi bağlar. Abd eşkıyalık yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı