DEAŞ sahadan sanala kaydı

Türkiye’de güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü DEAŞ, Taliban taktiğini devreye soktu.

DEAŞ sahadan sanala kaydı
DEAŞ sahadan sanala kaydı
GİRİŞ 18.11.2017 07:28 GÜNCELLEME 18.11.2017 07:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sıcak çatışma gücü kalmayan örgüt Türkiye’de Taliban gibi sosyal medya üzerinden algı atağına geçti. Terör örgütünün dünyada üslenebileceği yeni adreslerin neresi olacağı tartışılırken DEAŞ’ın bu hamlesi ‘kendini unutturmama’ stratejisi olarak görülüyor. Son dönemde internet ve sosyal medyada algı çalışmasına ağırlık veren DEAŞ’ın örgüte militan katılımını diri tutmayı hedeflediği de belirtiliyor. Taliban gibi ‘sahadan sanala’ kayan DEAŞ’ın eleman temininde zorlandığı gözleniyor. Öte yandan ABD-PKK’nın işgaline hazırlık için saldırıda bulunacağı bölgelerde bukalemun gibi şekil değiştirebilen DEAŞ’ta görev alan yabancılar, başta Avrupa olmak üzere ülkelerine dönmeye devam ediyor. Rakka’dan ABD yardımıyla çıkarılan teröristler, kendi ülkelerinde büyük güvenlik sorunlarına yol açacak.

 

HÜCRE EVLERİ BOŞALDI

Türkiye’de güvenlik güçlerinin DEAŞ’a yönelik operasyonları ise kararlılıkla sürüyor. Son verilere göre DEAŞ ile mücadele kapsamında Türkiye, 146 farklı ülkeden 53 bin yabancıya ülkeye giriş yasağı koyarken, 5 bin 540 kişiyi de sınırdışı etti. Operasyonlar, örgütün insan kaynağına da büyük darbe vurdu. Eleman kaybını karşılamak için ‘dernek’ adı altında örgütlenmeye çalışan DEAŞ’la bağlantılı 14 dernek kapatıldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hainleri heryerde vurmak serbest olsun ve kelle başına ödül verilsin vuranlar deşifre ettikten sonra ha biri düşmanını veya husumetlisini ben deaşli diyerek öldürenlerde idam göreceksiniz Türkiyemizde tek hain kalmiyacaktir.
    Cevapla
  • tora 6 yıl önce Şikayet Et
    binlerce müslüman katili deaş şeytanı... elinizde ki müslüman kanı kurumadı...
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    hepsini abd teröristine sokup bombalar patlatabilsek keşke.
    Cevapla
  • muhammet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    biteceksiniz,bitecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!