Sivas'ta görülmüştü! Ne olduğu ortaya çıktı

Sivas’ın Zara ilçesinde görülen ve şaşkınlık oluşturan, ördek gagalı fareye benzeyen canlının cinsi tespit edildi.

GİRİŞ 18.11.2017 14:16 GÜNCELLEME 18.11.2017 14:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Zara İlçesi’nde geçtiğimiz ay seracılık yapan Cengiz Oğuzhan (42), serasının çevresinde çalışma yaparken toprağın altından çıkan minik, fareye benzer ama ördek gagası gibi gagası bulunan canlılarla karşılaştı. Canlıları cep telefonu ile görüntüleyen Oğuzhan, incelenmek üzere numune almak istediğinde ise canlıları bir daha göremedi. Şaşkınlık ve merak uyandılar canlı türü ile ilgili Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı tarafından inceleme başlatıldı. Başlatılan incelemede ilginç canlının Suncus cinsi olduğu anlaşıldı. Ancak türü tespit edilemedi.

 


Sulak iklimlerde yaşıyor

Suncus cinci olan ve sulak iklimde yaşayan canlının Sivas’a nasıl geldiği ise tespit edilemedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Biyolog Mahir Yıldırım, “Cinsi suncus ama türünü halen tespit edemedik. Cüce sivri fare olarak adlandırılıyor. Nemli alanlarda yaşıyor. Yayılış alanı geniş olsa de nadir görülen bir canlı. Ben hayatımda hiç görmedim. Sadece yapılan haberle karşılaştım. Nemli yerlerle yaşıyor. Sivas ise kurak bir iklim. Çok küçük bir canlı. En fazla 5 santimetre boyuna kadar büyüyebiliyor. Sadece birkaç gram ağırlığında oluyor. Çok küçük bir canlı olduğu için nadir görülüyor olabilir" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • sporcu 6 yıl önce Şikayet Et
    uc kagıtcı sıkıyı gorunce nasıl da ölü taklidi yapıyor
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Uysal bir hayvan. Kaçmıyor... kafayı gömüyor
    Cevapla
  • hyr 6 yıl önce Şikayet Et
    ornitorenk diye bir canlı var.
    Cevapla
  • Asabi 6 yıl önce Şikayet Et
    alakasi yok bununla
    Cevapla
  • Mert07 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben yine diyorum bu bildigimiz fare işte bir tek burnu uzamış yoksa uzaydan mı důştü sivas uzaylı fare kesin :))) turump a da benziyor onun gibi tipi bozuk
    Cevapla
  • liceli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ula mero mero
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...