ABD'deki kumpas davasında skandal ortaya çıktı

ABD'de devam eden Rıza Sarraf ve Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı kumpas davasında büyük skandal ortaya çıktı.

GİRİŞ 18.11.2017 16:57 GÜNCELLEME 18.11.2017 17:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Cathy Fleming’in mahkemeye delil olarak sunduğu 30 Ekim 2017 tarihli yeminli ifadesinde, ABD yargısının davayı dayandırdığı bütün suçlamalara ilişkin sahte ve yasadışı delillerin kaynağı belli oldu. Bu sahte belgelerin FETÖ’cü hainler tarafından Türkiye'den çalındığı ve ABD mercilerine verildiği belirtiliyor. Sadece Adalet Bakanlığı kanalı ile alınabilecek bu sahte belgelerin ABD’deki soruşturmaya yasadışı yöntemlerle ulaştırılması üzerine, FETÖ ile irtibatları belgelenen ABD’li Savcılar hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD'de devam eden Rıza Sarraf ve Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın kumpas davasında, Atilla'nın avukatının mahkemeye delil olarak olarak sunduğu yeminli ifadede çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

İşte Atilla'nın avukatı Cathy Fleming'in mahkemeye delil olarak sunduğu yeminli ifade belgesindeki o detaylar:

TÜRKİYE MERKEZLİ 3 BİN ADET TELEFON GÖRÜŞMESİ

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming'in mahkemeye delil olarak sunduğu 30 Ekim 2017 tarihli yeminli ifade belgesinin 19'uncu paragrafında Türkiye merkezli 3000 adet telefon görüşmesi ve mesajların Türk vatandaşları tarafından ya da Türkiye'de yapılmış olduğunu deklere ediyor.

"RAPOR BİLİNMEYEN KİŞİLER TARAFINDAN HAZIRLANDI"

Ayni belgenin 15'inci paragrafında, 18 Aralık 2013 tarihli 'Soruşturma kapsamında siyasi bağışıklık içeren şüpheli eylem' başlıklı bir rapordan bahsetmektedir. Bu rapor bilinmeyen kişiler tarafından Türkiye'de hazırlanmış ve yayınlanmıştır. Bunun yanı sıra vatandaşları tarafından yapılan görüşme kayıtlarının olduğunu belirtmektedir.

RAPORUN KAYNAĞI BELLİ DEĞİL

Aynı Belgenin 17'nci paragrafı 2012-2013 soruşturmasını özetleyen ikinci bir rapordan bahsetmektedir ve kaynağı belli olmayan fakat Türkiye kaynaklı olma ihtimali yüksek olan ve bu raporun Amerikalı yetkililerin eline ne zaman ve nasıl ulaştığını sorgulamaktadır, konuşmalardan kesintiler vermektedir.

"BELGELER TÜRKİYE'DEN ÇALINDI, AMERİKAN HÜKÜMETİNE VERİLDİ"

Yine aynı belgenin 29 ve 30'uncu paragrafında Türk vatandaşlarını ilgilendiren ilave kayıt ve belgelerin olduğunu ve bu belgelerin Türkiye'den çalındığını ve ABD Hükümetine verildiğini iddia ediyor.

Caty Fleming'in yeminli ifadesinde bahsedilen Amerikan Devleti delilleri hakkında varmış olduğumuz sonuçlara göre ABD Hükümetinin yapmış olduğu soruşturmanın delil kaynakları Türkiye'den çalınıp kimliği belli olmayan kişiler tarafından ABD Hükümetine teslim barizdir.

Bu çalınan belge ve Türk vatandaşlarına ait kayıt ve konuşmalar Türk Hükümetinden habersiz bir şekilde ve hükümetle bağlantısı olmayan kişiler tarafından Amerikan Yetkililerine teslim edildiği iddia edilmektedir.

Amerika'daki bu ceza davasının temelini oluşturan belge ve bilgilerin çalıntı olduğu açıktır.

YORUMLAR 18
  • yogi 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye güven olur mu bu rezilleri ülkeye sokmamaları lazım
    Cevapla
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen lütfen lütfen türkiyeden kaçıp,yeni bir parti seçimi ile dönmeyi planlayan hain kitlesini vatandasliktan çıkaralım, eğer bunu yaparsak tüm kâfir abd ve avrupa yaptığı oyunun altında kalır.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    tutuştunuzmu hayırdır ahahah
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye; Amerikayı Dünyaya resmen rezil hüsva etti.
    Cevapla
  • millî ve yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan fetö yatacak yerin yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?