Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kanada'da düzenlenen Halifax Güvenlik Forumu’nda önemli açıklamalar yaptı.

Konuşmasını İngilizce yapan Orgeneral Akar, Suriye'de Amerika'nın terör örgütleriyle yaptığı iş birliğini tek tek anlattı.

KOMUTAN KONUŞTUKÇA...

Terör örgütüyle mücadele için başka bir terör örgütüyle iş birliği yapılmasında mantık olmadığını anlatan Akar, teröristlere verilen silahların Türk vatandaşlarına döndüğünün altını çizdi.

Komutan'ın bu sözleri üzerine salondaki Amerikalıların yüzü asıldı. O anlar, objektiflere de yansıdı.

ABD SAVAŞ SUÇUNA İŞTİRAK ETTİ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, "Bazı müttefiklerimiz PKK'nın yandaşı olan PYD gibi örgütlerle işbirliğine gidip bunları her alanda desteklemişlerdir. Savaş suçuna iştirak etmişlerdir. Ne yazık ki bazı müttefiklerimizin terör örgütlerine silah temin ettiklerini görmek üzün vericiydi. Buradaki silahlar Türk vatandaşları aleyhine kullanıldı. Terör örgütüyle mücadelenin başka bir terör örgütüyle gerçekleştirilmesinin mantığını anlayamamaktayız. YPG'nin de DEAŞ ile birlikte hareket ettiğini gördük. Bu inanılmaz bir şey. DEAŞ'ın İslamiyet ile hiçbir alakası yoktur." diye konuştu.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Mustafa yalcin 20.11.2017 19:27
    Burada suç yine hükümetin,,bizim elimiz o kadar güçlü iken güçsüz durumdayiz amerika bizi alanen tehdit ediyor neden hala ülkemideki amerikan ve nato ve amerikan ustlerini kapatmiyoruz.
  • Mehmetalı Erol 20.11.2017 17:10
    Komutan ım benim Helâlin var Allah ım sağlık sıhhat uzun ömür ler nasip etsin. İNŞALLAH.
  • murat ayazoglu 20.11.2017 04:40
    bunlar kimle oynadiklarini bilmiyolar.türkiyeyi irak saniyolar. sonucta büyük ihtimal türkiye oralari yerlen bir edecek.amerika tabiki herzamanki gibi uzaktan seyredecek.yürek yok adi üstünde kalles.olan yine halka olacak.
  • imivreitmiyru 19.11.2017 20:46
    başa.reis.iki.varsn
  • Kurt 19.11.2017 14:13
    Helal olsun, komutanım.
Daha fazla yorum görüntüle