PKK'da telaş: Tünel kazmaya başladılar!

Türkiye’nin Afrin operasyonu yaklaşırken, PKK/PYD’li teröristler, Afrin’in kuşatılmasına karşı Azez’in kuzeyindeki Parsa Dağı’na uzanan araba geçebilecek bir tünel kazıyor.

PKK'da telaş: Tünel kazmaya başladılar!
PKK'da telaş: Tünel kazmaya başladılar!
GİRİŞ 20.11.2017 06:56 GÜNCELLEME 20.11.2017 07:09
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna karşı PKK harekete geçti. Parsa Dağı’ndan Afrin’e uzanan dev bir tünel inşa edildi. 8 bin teröristin bulunduğu Afrin’e Kandil’den çok sayıda üst düzey teröristin gönderildiği ve şehirde tuzaklamalar yapıldığı öğrenildi.

Afrin operasyonu Türkiye’nin güvenliği ve bekası için stratejik öneme sahip. Rusya’nın verdiği sözlere karşın İran’ın talepleri nedeniyle operasyon geciktiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kurtaracağız” dediği Afrin’de terör örgütü PYD ise harıl harıl Türkiye’nin olası operasyonuna karşı hazırlık yapıyor. Afrinli bir Türkmen, bölgedeki Kandil destekli Türkiye karşıtı hazırlığa ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

AFRİN'DE 8 BİNE YAKIN PYD’Lİ TERÖRİST VAR

Terör örgütü, son dönemde Afrin’deki Türkmenlere büyük baskı uyguluyor. Türkmenler günlerce sorguya çekiliyor. Bu sorgularda terörist örgüt, ÖSO ve komutanlar hakkında bilgi almaya çalışıyor. YPG’nin Afrin’deki terörist elebaşı Halepli Mustafa Çilo. Afrin’de halen 7-8 bin civarında PYD’li terörist bulunuyor. Türkiye’nin Afrin operasyonunu eninde sonunda yapacağını anlayan PKK/PYD hummalı bir hazırlık yürütüyor. Kısa süre önce PKK’nın Suriye uzantısı PYD, ABD’nin verdiği ağır silahları Türk askerinin olduğu kontrol bölgesi yakınına taşıdı.

PARSA DAĞI’NDAN AFRİN’E DEV TÜNEL İNŞA ETTİLER

Azez’in kuzeyinde Parsa Dağı’nda PYD/YPG’nin eğitim kampı bulunuyor. Terör örgütü, Parsa Dağı’ndan Afrin merkezine kadar uzanan bir tünel kazdı. 2013 yılında başlayan kazım işlemleri geçen yıl tamamlandı. Tünel, arabaların geçebileceği genişlikte yapıldı. Parsa Dağı, bölgede, PKK/PYD’nin Suriye’deki Kandil’i olarak anılıyor. Bölgenin temizlenmediği taktirde Kandil gibi terör kampına dönüşmesi öngörülüyor.

TERÖRİSTLER ŞEHİRDE TUZAKLAMALARA BAŞLADI

TSK destekli ÖSO unsurlarının Rusya ile ortak operasyonuna karşı panikleyen PYD, Afrin’de kadın-erkek ayrımı yapmadan bütün gençleri askeri eğitime aldı. Türkiye’nin Afrin operasyonuna karşı terörist saldırıyı yönetmek üzere Kandil’den çok sayıda üst düzeyde terörist Afrin’e getirildi. PYD, Afrin’de tuzaklama yapmaya da başladı. Fırat Kalkanı’nda DEAŞ’ın yaptığının benzeri bu tuzaklamalara karşı, etkin hava destekli operasyon gerektiğine işaret ediliyor.

GAYRİMEŞRU DEVLET KURMA ÇABASI İÇİNDELER

Bölgede halen PYD’liler geçiş güzergahlarını da ele geçirmiş durumda. Günde yüzlerce kamyonun geçtiği güzergahlarda örgüt kamyon başına 2 bin dolar para alıyor.

PYD, Afrin’e bakanlıkları, hastaneleri, gümrük müdürlükleri, muhtarlıkları olan gayriresmi bir devlet kurdu. YPG, 22 Eylül’de Afrin’de “özerk federasyon” için gayrimeşru referandum, sonrasında da belediye seçimleri yapmıştı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 27
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz söz konusu ise kimse engellemelere takılmamalıdır. Bir an önce temizliğe başlanmalıdır...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    önce kandili yerle yeksan edip üstüne afrine dalmak sorna ırak ve suriyeyi alıp israelin burnun ucunda bitmek yunanistanın kardak tacizlerine atina da ÇAY içmek almanya ve fransa da sütlaç yemek süper olurdu ...bu millet savaşcı millet paslandık da artık savaşsa savaş korkak tavukalr içimizde gıdaklasın savaş çıkınca hepsi zaten amerikaya kaçar satılmış ruhlar
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ciddi bir saldiri baslatsin kacacak delik bile bulamazlar,kazdiklari tünellerede firat irmagini baglayin.
    Cevapla
  • Alper Uzuneri 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş devletin beka (Var oluş) mücadelesi ise ki, yetkililerin ifadesi de böyle devlet ve halk teröre karşı birlikte mücadele etmelidir. O zaman ne PKK, ne, ne FETÖ ne da başka bir Türkiye ve Türk-Islam düşmanı örgüt tutunamaz yok olup gider. Yeter ki, "Tavşana kaç, tazıya tut" dan vazgeçilip. Türkün başarı taktigi olan Hilal (sarma ve yok etme) taktiğini layıkıyla uygulayabilelim.
    Cevapla
  • Alper Uzuneri 6 yıl önce Şikayet Et
    Içerdeki, malum terör yapılanması ve yuvaları olan partiler, sendikalar, belediyeler faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor mu, Tunceli başta olmak üzere Diyarbakır, Hakkari, Bingöl, Muş gibi merkezler ve kırsalları, hatta terörün t sinin olmaması gereken Van, Mersin ve Hatay gibi vilayetler terörden temizlendi mi, teröre maddi manevi ve de siyasi destek veren büyük kesimi de devlette memur olan devletten ihale alanlar tespit edildi mi, edildi ise hangi işlemler yapıldı, yapılmadı ise niye yapılmadı ya da yapılamadı sorularına ne zaman makul ve makbul cevaplar verilebilirse Türkiye işte o zaman terörle mücadelesinde gerçek başarıya ulaşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...