Darbeci generalin ByLock mesaisi

15 Temmuz’da Şırnak’tan Ankara’ya komandoları sevk etmek isterken engellenen eski Tuğgeneral Gürcan’ın ByLock mesajları ortaya çıktı.

Darbeci generalin ByLock mesaisi
Darbeci generalin ByLock mesaisi
GİRİŞ 20.11.2017 07:41 GÜNCELLEME 20.11.2017 09:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün kanlı kalkışmasının en önemli kırılma noktalarından biri de Şırnak Çakırsöğüt Komando Tugayı’ndan uçaklarla Ankara’ya götürülmek istenen askerlerin Cizre’de engellenmesiydi. Birçok komandoyu terör operasyona gidiyoruz şeklinde kandırarak Ankara’ya götürmek isteyen konvoyun başında ise Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan vardı. Sözde sıkıyönetim görevlendirme listesinde Emniyet Genel Müdürü ve Jandarma Personel Başkanlığı görevlerinin de verildiği Gürcan, Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bir numaralı şüpheli olarak yer alıyor.

Davanın 6 Kasım’da görülen duruşmasında örgütünün gizli haberleşme programı Bylock’u kullanan Gürcan ve bazı sanıkların hangi tarih aralığında ve kaç kez programa girdikleri, kimlerle yazıştıkları ve yazışma içerikleri emniyetten istendi.

 

 

‘ABİ’ İLE 427 DEFA GÖRÜŞTÜ

Emniyet tarafından mahkemeye iletilen Yeni Bylock CBS Sorgu Sonucu Raporu’nda da, Gürcan’ın çarpıcı Bylock trafiği ortaya çıktı. Rapora göre, Gürcan Bylock üzerinden 799 kez işlem yaparken görüşme trafiğinde mesajlaştığı birçok kişinin örgütün üst düzey abileri olduğu belirlendi. Mesaj içeriklerine yer verilmeyen rapordaki en dikkat çeken bağlantı ise, Gürcan’ın FETÖ’nün jandarma abisi olduğu kaydedilen Halit kod adlı Ziya Abay ile 92 kez mesajlaşması oldu. Raporda, Abay ile Gürcan arasında mesajlaşma dışında dosya gönderimi, mail trafiği ve aramalar yapıldığı görüldü. Gürcan’ın ayrıca Abay dışında çok sayıda sivil örgüt üyesi ile mesajlaştığı da kaydedildi. Gürcan’ın Bylock üzerinden en fazla iletişim kurduğu örgüt üyesi ise öğretmenlik yaparken ihraç edilen İsmail D. oldu. İsmail D. ile Gürcan arasında 427 defa mesajlaşma olduğu saptandı. Raporda ayrıca Gürcan’ın Bylock’u kullandığı ilk tarihin 2 Ekim 2014 olduğu kaydedilerek, e-mail ve mesaj gibi verilerin listeleme, ayıklama ve analiz çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR 3
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Bi idam vardı ne oldu?
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara ülkenin sınırları emanet edilmiş.
    Cevapla
  • vatan perest 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuc ne olucak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı