Uzmanlardan eve erken gidin uyarısı

İstanbul'da bugün yağışlı hava ve fırtına etkisini gösterdi. Beyoğlu'nda bir öğretmen evinin çatısı uçtu.

Uzmanlardan eve erken gidin uyarısı
Uzmanlardan eve erken gidin uyarısı
GİRİŞ 20.11.2017 14:40 GÜNCELLEME 20.11.2017 14:44

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul'da yağışlı havanın etkili olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. Meteoroloji'nin uyarısı boşa çıkmadı, İstanbullular bugün güne yağışlı havayla başladı.

SICAKLIK DÜŞÜYOR, FIRTINA GELİYOR

Hava sıcaklığının 7-8 derece düşmesi beklenen İstanbul'da, şimdiden etkisini gösteren fırtınanın yarın şiddetini daha da arttırması bekleniyor.

 

ÖĞRETMEN EVİNİN ÇATISI UÇTU

Bugünden etkisini göstermeye başlayan fırtına nedeniyle Beyoğlu öğretmen evinin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar ise sokağa savruldu.

Çatının düştüğü yerde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Olay yerine gelen itfaiye sokağa düşen çatıyı kaldırmak için çalışma başlattı. Öğretmenevinin yan tarafında da bir lise de bulunuyor.

Yağmur ve rüzgar nedeniyle Taksim Meydanı'nda da yürüyenler de zor anlar yaşadı.

20 SAAT SÜRECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen , "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğle saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

"EVE ERKEN GİTSEK İYİ OLUR"

Şen, "İstanbul'da soğuk hava bugün öğleden sonra etkisini hissettirecek, gündüz 8-9 dereceye kadar düşer. Bu da ortalamanın 4-5 derece altında demektir. Bugün yarın üşürüz. Önümüzdeki 20 saat yağışa dikkat etmeliyiz. Mazgallar yapraklarla dolu, su birikmeleri olur. Eve erken gitsek iyi olur. Yarın öğeden sonra yağış kesilir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam