Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM'dan kuvvetli kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından hava durumu tahmin raporuna ilişkin değerlendirmeleri belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından hava sıcaklıklarına ilişkin son dakika uyarısı gerçekleştirildi. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından alınan hava sıcaklıklarına ilişkin en güncel veriler doğrultusunda Türkiye genelinde bugün hava sıcaklıkları nasıl seyredecek? İşte, hava durumuna ilişkin son gelişmeler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM'dan kuvvetli kar yağışı uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü & AKOM'dan kuvvetli kar yağışı uyarısı!
GİRİŞ 22.11.2017 22:37 GÜNCELLEME 22.11.2017 22:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, hava sıcaklıklarına ilişkin son dakika uyarısı gerçekleştirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün; yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kütahya, Eskişehir ve Elazığ çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara'nın doğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden, Marmara ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

MGM

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI!

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON OLAYI UYARISI: Bu gece (22.11.2017 Çarşamba gecesi) İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere zirai don olayı beklendiğinden, halen zirai faaliyette bulunan üreticilerimizin yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

YORUMLAR 1
  • Muhammed ef 6 yıl önce Şikayet Et
    Kar yağışı nda kar lastik lerimizi yolda takmalıyız yoksa kaza ederiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?