2 canlı bombanın görüntüleri ortaya çıktı!

Ankara Tren Garı'nda 102 kişinin hayatı kaybettiği saldırıda 2 canlı bombanın miting alanına geliş görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 22.11.2017 10:15 GÜNCELLEME 22.11.2017 10:19

10 Ekim 2015 yılında Ankara Tren Garı önünde 102 kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili 36 sanığın yargılandığı davanın 5'inci tur duruşmalarına bugün başlanacak. Dava dosyasına giren görüntülerde, 2 canlı bombanın, o gün Ankara sokaklarında birçok noktada kameralar tarafından tespit edildiği ve mitingin yapıldığı alana girerek saldırıyı gerçekleştirdikleri görülüyor.  

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dosyasında yer alan görüntülerde, canlı bomba Yunus Emre Alagöz ve henüz kimliği belirlenemeyen Suriyeli canlı bomba, 10 Ekim 2015 günü sabah saatlerinde, Ankara Gölbaşı'da bindikleri taksiden indikten sonra Meclis Dikmen Kapısı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının olduğu kavşaktan, İsmet İnönü Bulvarı boyunca, Meclis Çankaya Kapısı yönünde yürüyor. Buradan başka bir taksiye binen 2 canlı bomba, Hipodrom Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi'ni kesen kavşakta, TCDD Genel Müdürlüğünün yanındaki yolda iniyor. 2 canlı bombanın taksiden inişleri, taksiden indikten sonra miting alanına girişleri kayıtlarda görülüyor.  

 


Miting alanına girmeden birbirinden ayrılan ve yaklaşık 50 metre aralıklarla yürüdükleri görülen 2 canlı bombanın , alana gelene kadar hiç bir arama noktasından geçmedikleri de anlaşılıyor. Görüntülerde, ayrıca ilk bombacının kalabalık arasına girdiği, bir süre bekledikten sonra patlama olduğu, bu sırada insanların sağa sola kaçışmasının ardından ikinci canlı bombanın kendini patlattığı görülüyor. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...