Türkiye'deki 1500 Filistinli için imzalar atıldı

Ülkemize göç etmiş 1500 Filistinli aileyi desteklemek için Kızılay, İslam Kalkınma Bankası, TİKA, Kredi Garanti Fonu, AFAD, TOBB, WAFA Grup ve SESRİC arasında anlaşma imzalandı.

Türkiye'deki 1500 Filistinli için imzalar atıldı
Türkiye'deki 1500 Filistinli için imzalar atıldı
GİRİŞ 22.11.2017 17:36 GÜNCELLEME 22.11.2017 17:36

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılay olarak ülkemizde bulunan tüm milletlerden kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Filistinli kardeşlerimizi de bu proje ile kendi işlerinin sahibi yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Suriye ve Irak üzerinde ülkemize göçmüş “1500 Filistinli Ailenin Desteklenmesi” projesi kapsamında; Kızılay, İslam Kalkınma Bankası, TİKA, Kredi Garanti Fonu, AFAD, TOBB, WAFA Grup ve SESRİC arasında işbirliği anlaşması imzalandı. 33. ISEDAK Toplantısının açılış konuşmalarının ardından imzalanan anlaşma, Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi.

FİLİSTİNLİLER İŞ SAHİBİ OLACAK

İmzalanan proje ile ülkemizde bulunan Filistinli aileler meslek ve ardından iş sahibi yapılacak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık imzalanan işbirliği protokolünün önemine değinerek, “Bu proje ile Filistinli kardeşlerimizi kendi yaşamlarını sürdürebilecekleri bir mesleğe ve işe kavuşturmayı hedefliyoruz. Kızılay olarak ülkemizde bulunan tüm milletlerden kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Böylesine geniş katılımlı bir destekle Filistinli kardeşlerimiz bundan sonra çalışarak kendilerine ve ailelerine bakabilecek. Ayrıca ülkemiz için de bir değer oluşturacak” diye konuştu.

PROJE DÖRT TEMEL ADIMDA İLERLEYECEK

Proje ile gelir getirici ekonomik faaliyet yürütebilecek 1500 Filistinli aileye erişilmesi, gençler için eğitimler, iş geliştirme desteği ile finansal destek verilmesi hedefleniyor. 4 temel adımda ilerlemesi beklenen projenin ilk adımı ”Koruma”. Bu noktada Kızılay’dan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak hassasiyetlerinin değerlendirmesi bekleniyor.

İkinci adım “İş ve kapasite geliştirme”. Bu aşamada İslam Kalkınma Bankası tarafından sağlanacak eğitim ve birebir mentör desteğiyle proje geliştirebilecek ve iş kurabilecek kişilerin ön çalışmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. Üçüncü adım “Fon ve kredi sağlaması”. Burada Türkiye Kredi Garanti Fonu’ndan yararlanılması kararlaştırıldı.

Dördüncü adım olan “İlgili iş ve girişimciler arasında ağ sağlaması”nı ise Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) üstlendi. Ayrıca tüm katılımcı kurumların temsilcilerinden projeyi yönlendirecek bir yönlendirme komitesi de oluşturulacak. Projenin startı ise 1 Aralık 2017 tarihine verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!