Son dakika deprem: Muğla'da deprem: tam 8 kez sallandı! Neler yaşandı?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre Muğla'nın Ula ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre de aynı deprem 5.0 olarak duyuruldu. Depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi. İşte, en son gelişmeler...

Son dakika deprem: Muğla'da deprem: tam 8 kez sallandı! Neler yaşandı?
Son dakika deprem: Muğla'da deprem: tam 8 kez sallandı! Neler yaşandı?
GİRİŞ 24.11.2017 09:13 GÜNCELLEME 24.11.2017 09:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ula İlçesi'nin Arıcılar Mahallesi olarak saptadığı deprem, bugün saat 23.22'de meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.22'de merkezi Muğla'nın Ula ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Meydana gelen deprem, Ula ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. Yerin 5 km derinliğinde meydana gelen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar panik yaşadı. Kandilli ilk önce 5.3 olarak duyurduğu depremde verilerini revize ederek 5.0 olarak yeniden açıkladı.

Deprem sonrasında bazı ilçe sakinleri sokağa çıktı.Esnaf Melik Önder, AA muhabirine, işlettiği büfede otururken deprem olduğunu belirterek, "5-10 saniye sallandık ama çok şükür herhangi bir şey yok. Herkese geçmiş olsun." dedi. Önder, deprem anında boş olan sokaklara, ilerleyen dakikalarda bazılarının çıkmaya başladığını söyledi.

Ula ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedilen depremin ardından AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri inceleme yapmak üzere bölgeye hareket etti.

Saat 23.22'de merkez üssünü Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

KISA SÜRELİ PANİK YAŞANDI...

Ula ilçesi ve çevresinde kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi'nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği öğrenildi.

MUĞLA VALİSİ'NDEN ESENGÜL CİVELEK'TEN GELEN AÇIKLAMA...

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

AA'nın haberine göre; Vali Civelek, bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılmış herhangi bir arama kaydının da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit etmiştir" ifadesini kullandı.

MUĞLA

MUĞLA’DA 8 ARTÇI SARSINTI DAHA KAYDEDİLDİ!

Saat 23.22'de merkez üssünü Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar Mahallesi olarak saptanan 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 8 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Yerin 5 km derinliğinde meydana gelen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar panik yaşadı. Kandilli ilk önce 5.3 olarak duyurduğu depremde verilerini revize ederek 5.0 olarak yeniden açıkladı.

2 EVDE HASAR OLUŞTU...

Depremde iki evde çatlaklar oluştuğu bildirildi. Ula ilçesi ve çevresinde kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi’nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği öğrenildi.

YORUMLAR 1
  • Hüsamettin ŞENER 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlamlı 5.0 magnitüdlükler Sürüyor İlk bildirdiğim 8.0 mag. Toplam güç dedim 6.9 şiddeti ile gelmeye başladılar artcıları ile devam ediyorlar Bildirdiğim gücü Tama İblağ etmek için. Deprem konusunda Yenilikler getireceğim diyede İşeyaramaz Sismikcileri Defalarca İKAZ etmiştim. Bu artcılar bile önceden Kayıtlarıma girdiler. Resmi Makamdada açıkladım ancak 5.0 Mg civarlarında olurlar diyere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar