Türkiye'ye 3 ayaklı saldırı planı!

17-25 Aralık darbe girişiminin küresel ayağı olan ABD'deki Halkbank davası kumpası üzerinden Türkiye'yi ekonomik olarak köşeye sıkıştırma planı bir bir devreye sokuldu.

Türkiye'ye 3 ayaklı saldırı planı!
Türkiye'ye 3 ayaklı saldırı planı!
GİRİŞ 25.11.2017 11:30 GÜNCELLEME 25.11.2017 11:31
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yargısından emniyetine, kredi derecelenme kuruluşlarından medyasına kadar hepsi ayarlı şekilde ekonomik darbe girişiminde kirli oyunun ayaklarını oluşturuyor.

ABD'de Rıza Sarraf ile başlayıp Halkbank'a uzanan kumpas davalarında Türkiye'yi ekonomik olarak ambargo altına alma planları yapılıyor. Türkiye'de FETÖ'nün emniyet ve yargı içerisindeki militanları tarafından başlatılan 17-25 Aralık darbe girişimi başarılı olmadı. Kirli plan ABD'de yeniden kendini gösterdi. ABD merkezli ekonomik darbe girişimi, yargı, finans ve medya olmak üzere 3 koldan yürütülüyor.

 


YARGI AYAĞI

FETÖ'nün kumpas ve montaj belgeleriyle iddianame hazırlayan ABD'li savcı Preet Bharara'nın örgütle ilişkisi deşifre olmuştu. Bharara'nın başlattığı kumpası yardımcısı Joon H. Kim. devraldı. Davanın hakimi ise Richard Berman. Berman da FETÖ'nün 17-25 Aralık yargı darbe girişiminin ardından Türkiye'ye geldi. 8-9 Mayıs 2014'te Four Seasons Bosphorus ötelinde düzenlenen Adalet ve Hukuk Devleti Sempozyumuna katıldı. FETÖ'nün 17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe girişiminin ardından görevden alınan FETÖ'cü militanları savunarak terör örgütünün argümanlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

FİNANS AYAĞI

Türkiye'ye ekonomik darbe girişiminde finans ayağında ise kredi derecelendirme kuruşları yer alıyor. Fitch 23 Kasım'da Türkiye için skandal bir karar aldı. Türkiye için 2018 büyüme tahminini yüzde 4.1'den yüzde 3.9'a düşürdü. Enflasyon beklentilerini ise yükseltti. Fitch'in amacı Türkiye'nin uluslararası alanda ekonomik görünümünü zayıflatmak.

MEDYA AYAĞI

Ekonomik darbe girişiminin üçüncü ayağında ise medya yer alıyor. Operasyonel ve yalan haberlerle piyasayı özellikle de döviz kurlarını speküle ediyorlar.

SABAH

YORUMLAR 24
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    En Başda Devlet artık Tüm İhaleleri,ticaretimizi TL üzerinden açıklasın? Firmalar şirketler TL üzerinden işlem yapmaya zorlansın hatda Dövizle iş yapanlara Özel Döviz kullanım vergileri getirilsin?
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün açıklamalar dolar üzerinden yapılmaya devam ediyor.TL üzerinden ticaretimiz olan işlemleri TL bazında açıklayalım.
    Cevapla
  • alihaydar 6 yıl önce Şikayet Et
    üç şeytan planı hazırlamaya devam etsinler. ama Allahın planı muhakakki daha üstündür.
    Cevapla
  • erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyada geçerli bir para birimine geçmeden örneğin altın bu yapılanlara dur diyemeyiz.bir kaç ulke domino etkisiyle bu birime geçer ve dolara yuroya ihtiyaç kalmaz.her ülkenin altın birikimi vardır.bu sebepten operasyon çekemezler.eşittir abd bum
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda abd savas suclusu afganistanda . Irakta. Suriyede .söylediklerinin hicbiri dogru cikmadi . Hemde Terroristlerle isbirligi yapti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'