Cumhurbaşkanlığı'ndan Pentagon ve YPG açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pentagon'un YPG açıklamasının bugün yapılacak MGK'da değerlendirileceğini söyledi.

GİRİŞ 28.11.2017 11:26 GÜNCELLEME 28.11.2017 13:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile ABD Başkanı Trump geçe hafta telefon görüşmesi yapmış  ve görüşme sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "ABD Başkanı Trump YPG'ye artık silah verilmeyeceğini açıkladı" demişti.  Bu açıklamanın ardından bu sabah Pentagon'dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İçinde YPG'nin de olduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) işbirliğini sürdüreceğiz. Daha önce Türkiye'ye söylediğimiz gibi Suriyeli güçlere verdiğimiz silahlar sınırlı, görev özelinde ve askeri hedeflerde başarıya ulaşmak için. Kürt ortaklarımıza sağlanan, karara bağlanmamış askeri destek gözden geçiriliyor. SDG'ye verilen silahların sınırlı olduğunu ilettik."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN DUYURDU 

Pentagon'un açıklaması sonrası Türkiye harekete geçti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Pentagon'un YPG açıklamasının MGK'da değerlendirileceğini duyurdu. 

YORUMLAR 10
  • Analizci 6 yıl önce Şikayet Et
    iki başlı yönetim ABD başkanı Trump sözü geçmiyor. O zaman ABD yi diktatör PETAGON yönetsin.
    Cevapla
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    pentagon = yahudiii
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    nato,pentagon,cia,dunya bankasi hepsi yahudi..daha neler neler..
    Cevapla
  • ilker 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım Trump Savunma bakanlığına sözünü dinletemiyor. ''Trump'ı takmayan bir brokrasi'' demokrasi dediğin bu olsa gerek.. ha ha haaaa....
    Cevapla
  • ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikayı başkanlar deyil pentegon yönettiği meşrulaştı başkan tramp boşuna konuşuyor
    Cevapla
  • alpeR 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamandan beri PKK-SDG Kürt demek oldu.Bu örgütler Kürtleri mi temsil ediyor yoksa maşa mı.Biz PYD nin zamanında küçük bir grup olduğunu diğer Kürt grupları ABD nin teşvikiyle ezdiğni,sürdüğünü sanıyorduk.Her yerde özenle PYD'den bahsederken "Kürtler" deniyor.Bu,problemi herkesin aleyhine olarak bitirir.meşrulaştırır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi