BM'den Kızılay'a büyük övgü

Birleşmiş Milletler İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller, Kızılay'ı yere göğe sığdıramadı.

BM'den Kızılay'a büyük övgü
BM'den Kızılay'a büyük övgü
GİRİŞ 28.11.2017 15:53 GÜNCELLEME 28.11.2017 15:53

Ursula Mueller, ''Kızılay Kart programı, ulaştığı kişi sayısı açısından dünyada bir rol model teşkil etmektedir. Suriye’ye insani yardım konusunda Kızılay’ın sınır ötesi operasyonlara vermiş olduğu destek nedeniyle özellikle teşekkür etmek istiyorum'' dedi.

 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı ziyaret etti. Dr. Kınık ve Mueller görüşmesinde, insani yardım, göç meselesi ve dünyada yaşanan insani krizler konusunda çözüm önerileri ele alındı. Görüşme öncesi bir açıklama yapan Dr. Kerem Kınık, Suriye krizinin ortaya çıkmasından sonra sınır ötesi yardımların planlanması konusunda BM ile yakın ilişkilerde bulunduklarını söyledi.

BM’nin, Kızılay'ın yardımlarına çok ciddi fon desteği sağladığını belirten Dr. Kınık, “BM'nin farklı kuruluşlarıyla yurt dışında yürüttüğümüz birçok program var. İşbirliğimizin devam etmesi noktasında da kararlılığımızı vurguluyoruz” dedi.

Ursula Mueller ise insani yardım alanında Türkiye’nin ikinci büyük donör olduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin Suriyeli sığınmacıları kabulünde gösterdiği fedakarlık ve cömertliğin farkındayız” ifadesini kullandı. Mueller, Kızılay’ın sığınmacılara yönelik yardımlarının yanı sıra Somali, Pakistan, Yemen, Sudan ve Bangladeş gibi ülkelerde yaptığı yardımların da oldukça dikkat çekici olduğunu vurguladı.

BM’nin insani yardım alanında Kızılay ile işbirliği yaptığını söyleyen Mueller, “Özellikle nakit yardım olan Kızılay Kart programı, ulaştığı kişi sayısı açısından dünyada bir rol model teşkil etmektedir. Suriye’ye insani yardım konusunda Kızılay’ın sınır ötesi operasyonlara vermiş olduğu destek nedeniyle özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti