Her yıl bir köprü parası kasasına aktı!

FETÖ’nün çeteye eleman kazandırmak için girdiği eğitim sektöründen milyarlarca lira kazandığı tespit edildi.

Her yıl bir köprü parası kasasına aktı!
Her yıl bir köprü parası kasasına aktı!
GİRİŞ 29.11.2017 07:02 GÜNCELLEME 29.11.2017 07:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi’nin Yeni Nesil Terör: Fetö Analizi başlıklı çalıştay raporunda FETÖ’nün eğitim alanında çalışmalarının öğretmen yetiştirme projesiyle başladığı, 1980’li ve 1990’lı yıllarda üniversite sınavlarında yüksek derece elde edeceği düşünülen öğrencilerin tamamının öğretmen liselerine ve eğitim fakültelerine yerleştirildiği anlatıldı.

FETÖ’nün birçok üyesinin, özellikle, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinde okumasının sağlandığı belirtilen raporda şu tespitlere yer verildi: “Böylelikle öğrencilerle yakın ilişki kurarak onların sempatisini kazanacak öğretmenlere sahip olunduğu gibi öğrenci ve velileri hakkında özel bilgiler elde edebilecek ajanlara sahip olunmuştur. Nitekim bugün gelinen noktada FETÖ içerisinde ‘imam’ ‘önder’ ve ‘yönlendirici’ pozisyonda olanların pek çok kişinin öğretmen olduğu bilinmektedir.”

Eğitim sektörünün FETÖ’nün planlamadığı bir şekilde faydalanacağı başka bir kapının da açılmasını beraberinde getirdiği belirtilen raporda, “Öncelikle insan kaynağı yetiştirmek amacıyla yola çıkan örgüt; açtıkları özel okul ve dershanelerden elde ettiği maddi gelirlerle sistemi finanse etti. Bu mali güç örgüte örtülü amaçlarını gerçekleştirmek konusunda yeni imkânlar sağladı. Asıl önemlisi eğitim verilen okullar gelir düzeyi yüksek olan varlıklı ailelere finanse ettirilerek ve esnaftan himmet adıyla para toplayarak devasa bir ekonomik kaynak elde edilmiş ve kara para aklama mekanizması tesis etti” dendi. Özellikle örgütün toplam 16 milyar TL tutarındaki dershane gelirlerinin 8 milyar TL’sine sahip olduğu vurgulanan raporda, eğitim alanında elde ettiği gelirlerin bir diğer önemli kısmını ders kitaplarının oluşturduğu ifade edildi. Bu rakam Osman Gazi Köprüsü’nün maliyetine denk geliyor.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 18 milyon öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıttığı, 2013 yılı itibariyle bu kitapların maliyetinin yaklaşık 300 milyon TL olduğu belirtilen raporda, “FETÖ’nün ders kitaplarından elde ettiği maddi kaynağı ise yardımcı ders kitapları oluşturuyordu. 2013 yılında yayınevleri tarafından satılan bandrollü ders kitaplarından elde edilen ciro yaklaşık 850 milyon TL. Bu meblağ, örgüt tarafından şu anda 18 milyon öğrenciye ücretsiz olarak dağıtılan ders kitabının maliyeti 2.5 katı kadar gelir elde ettiğini gösteriyor. Test kitabı gibi yardımcı ders kitapları dışında Kültür Bakanlığı tarafından bandrolsüz olarak satışına müsaade edilen yaprak testlerden de FETÖ ciddi anlamda gelir sağladı” denildi.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 4
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    müslüman görünüp mossad fba ile omuz omuza olan hain. bu ülkeye ve ülke insanına verdiğin zararları elbette ödetecekler sana
    Cevapla
  • şahin er 6 yıl önce Şikayet Et
    daha önce daha önce farkedilmeliydi tehlike. malesef geç kalındı. Allah daha beterinden sakladı
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm basit.idam.
    Cevapla
  • kızgın 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle buna canak tutanları sebep olanları ıdam etmeliler ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi