Özhaseki'den deprem uyarısı: Bizi korkutuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bilim adamları İstanbul'da 2030-2040 arasında büyük bir depremin yaşanacağını söylüyor" dedi.

GİRİŞ 29.11.2017 08:26 GÜNCELLEME 29.11.2017 10:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bilim adamları İstanbul'da 2030-2040 arasında büyük bir depremin yaşanacağını, öte taraftan İstanbul için 7 şiddetinde bir depremin olacağını söylüyorlar. Bunların hepsini bilerek bizim bir şeyler yapmamız lazım. İstanbul için, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerek TBMM’nin hazırladığı raporlar bizi korkutuyor. Bu iki raporda riskli yapı ve kullanılamayacak hale gelecek konut sayısı 600 bin olarak veriliyor. Ölü sayısını söylemek istemiyorum. Onun için bizim bir an tedbir almamız gerekiyor.” dedi.

'TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR'

Özhaseki, “Bilim adamları İstanbul'da 2030-2040 arasında büyük bir depremin yaşanacağını, öte taraftan İstanbul için 7 şiddetinde bir depremin olacağını söylüyorlar. Bunların hepsini bilerek bizim bir şeyler yapmamız lazım. İstanbul için, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerek TBMM’nin hazırladığı raporlar bizi korkutuyor. Bu iki raporda riskli yapı ve kullanılamayacak hale gelecek konut sayısı 600 bin olarak veriliyor. Ölü sayısını söylemek istemiyorum. Onun için bizim bir an tedbir almamız gerekiyor.” dedi. 

 



Kentsel dönüşümle ilgili şehircilik şuraları düzenlediklerini hatırlatan Özhaseki, “Birinci esas yerinde dönüşüm. İkincisi herkesi ev sahibi yapmak. İnsanları hatırası olduğu yerde tutmak esastır. Finans noktasında sıfır faizli destekler geliyor. Hedefimiz 15 yıl içerisinde 7,5 milyon binayı dönüştürmek, bunun 150 bin civarı İstanbul’da, geri kalanı Anadolu’da. Bunu yaptığımızda görevimizi hakkıyla yapmış oluruz. Ondan sonra deprem gelirse gelsin, bize bir şey olmaz." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 14
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kent bir bütündür, "kentsel dönüşüm" projeleri ilçe belediyelerinin ve müteahhitlerin insafına bırakılamaz. Bakanlık denetimine yeni bir kent planı yapılır ve bir düzen içerisinde mahalle ve ada bazında dönüşüme sokulur. Müteahhitler ve İlçe belediyeleri, kenti bir bütün olarak tasarlayamaz. Sonuçta eski ve yeni binaların iç içe girdiği, dar sokakların ve araba yığınlarının olduğu, kent sorunlarının çözülemez hale geldiği iyice çarpılmış bir kent haline gelir.
    Cevapla
  • Özhaseki'ye İletin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yapı denetim firmaları aynı müteahhitten "bir daha iş alamayız" düşüncesiyle, inşaat firmalarını denetlemiyor, eksik ve yanlışa göz yumuyor. Bakanlık, yapı denetim ekipleri kursun, rastgele denetim yaparak bu tür firmalara ağır cezalar kesip yetkilerini iptal etsin.
    Cevapla
  • tedbir 6 yıl önce Şikayet Et
    EĞER haarp silahı ile tehdit ediliyorsak Rabbimin gazabı daha şiddetlidir sayın bakanım...ama sizde yapı denetimleri sıkı kontrol altına alın çünkü dost ahbab ilişkileri çok
    Cevapla
  • 2019 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra Deprem olmama ihtimali üzerinde düşünün ! 27.06.2018
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan O Bilim Adamlarına sakın inanmayınız!? İstanbulda tarihi boyunca 6.5 ,dan yüksek Deprem olmamıştır,Gölcük depremini istanbul depremi gibi gösterip insanları korkuya sevkeden bu Bilim Adamları bunu kasıtlı olarak yapmaktadır.,ve 2030-2040 diye tarih vermeleride tamamen palavra Yalan ve rant kavgasıdır..Depremin ne zaman olacağını Ancak Allah bilir..Ölümlü bilemez!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!