Başbakan Yıldırım'dan MHP ile ittifak çıkışı!

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere dönüşünde "2019’da MHP ile seçim ittifakı yapacak mısınız? " sorusuna cevap verdi.

Başbakan Yıldırım'dan MHP ile ittifak çıkışı!
Başbakan Yıldırım'dan MHP ile ittifak çıkışı!
GİRİŞ 29.11.2017 14:34 GÜNCELLEME 29.11.2017 14:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Binli Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli'nin gündeme getirdiği seçim ittifakı ile ilgili" Tek başına güçlü iktidarı olabildiğince büyük destekle sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz. Bunun için siyasi partiler kanununda, seçim kanununda düzenleme gerekli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere'ye yaptığı resmi ziyaretten dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2019’da MHP ile seçim ittifakı yapacak mısınız? sorusuna Yıldırım şöyle yanıt verdi: "MHP ile birçok konuda aynı düşünüyoruz. Zaten Anayasa değişikliği sürecinde fiili olarak ittifak yaptık. Değişikliklerin hazırlanması, Meclis’te kabul edilmesi ve referandum kampanyasında savunulmasında, 16 Nisan’a kadar neredeyse birlikte çalıştık. 15 Temmuz sonrası da MHP yine aynı net duruşu ortaya koydu.

 

 

Bugün de birçok düzenlemede MHP’den olumlu katkılar görüyoruz. Gayet tabii ki istikrarı, tek başına güçlü iktidarı olabildiğince çok daha büyük destekle sağlamak için böyle bir birlikteliğe gidebiliriz. Amaç 50 artı 1 değil, daha fazlası. Yarıdan ne kadar yüksek olursa, geniş kesimleri kucaklamak o kadar kolay olur. Bunun için düzenlemelere ihtiyaç var. Siyasi partiler kanununda, seçim kanununda birlikte hareket etme bakımından düzenleme gerekli. Söz de değil de, yasal zeminde yapılması açısından söylüyorum. Şimdi pek çok konuda birlikte hareket ettiğimiz parti ile neden yine beraber hareket etmeyelim? Buna engel bir sebep yok. Bu gücümüz yetmediği için değil, yarısından çok daha fazlasının oyunu almak için olabilir."

YORUMLAR 16
  • Memleketim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu ittifak çok iyi olacak Türkiyenin böyle milli ve manevi birlikteliğe ihtiyacı var.Söz konusu vatan ise gerisi tefarruattır.
    Cevapla
  • Koçyazılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Mhp nin Akp ye katkısı olmaz kanaatindeyim
    Cevapla
  • Muhammed Kūrşat 6 yıl önce Şikayet Et
    Tūrk kūrt kardeşdir ayrim yapan kalleştir.mesele vatansa gerisi teferruattir.ūstūnlūk takvadadir.Mhp nin milliyetciliği ne ise Ak parti o kadarda milliyetcidir.ayrilikta azap.birlikte rahmet vardir.bùtūn mūminler kardeşdir.köle bilalda bizim.halid bin velidde bizim.hz.ömerde bizim.siyahin beyaza beyazin siyaha ùstūnlūğū yoktur.Tek dava vardir.Tùrkiye ve islam davasidir.hayirli kandiller.Iri biri diriyiz.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Koslisyondan ne farkı olacak şimdi
    Cevapla
  • şef 6 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka ya bu millet türkçülük istese mhp ye kürtçülük istese hdp oy verirdi neden akp veriliyo bence yanlış olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı