ABD'den kriz çıkaracak bir karar daha!

ABD 2018 yılı bütçesinde DEAŞ'la mücadeleye 500 milyon dolar ayırırken, YPG'ye 5 bin AK-47 sevk edileceğini açıkladı.

ABD'den kriz çıkaracak bir karar daha!
ABD'den kriz çıkaracak bir karar daha!
GİRİŞ 30.11.2017 09:41 GÜNCELLEME 30.11.2017 09:41
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Trump YPG'ye silah yardımının kesileceğini, Beyaz Saray da verilen silahların geri isteneceğini söylemesine rağmen; ABD 2018 yılı bütçesinde DEAŞ'la mücadeleye 500 milyon dolar ayırırken, YPG'ye 5 bin AK-47 sevk edileceğini açıkladı..

Trump YPG'ye silah yardımının kesileceğini, Beyaz Saray da verilen silahların geri isteneceğini söylemesine rağmen; ABD 2018 yılı bütçesinde DEAŞ'la mücadeleye 500 milyon dolar ayırırken, YPG'ye 5 bin AK-47 sevk edileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye bundan sonra silah verilmeyeceğini açıklamasından sonra, Beyaz Saray yönetiminden bir yetkili ağır silahların PKK'lılardan geri isteneceğini Reuters'a söyledi.

 

Al Monitor'un Pentagon muhabiri Jack Detsch'in haberine göre, PYD/YPG'ye verilen silahların hepsinin seri numarası alıyor ve özellikle ağır silahların bilgileri Türkiye ile paylaşılıyor. Suriye'deki süreç bittikten sonra da bu silahlar PYD/YPG'den geri istenecek. Haberde yer alan bilgilere göre, silahların yanlış ellere gitmesini engellemek için silahları izleme veri tabanı oluşturuldu. Bu silahların seri numaraları kayıt edildi. Ayrıca ağır makineli tüfekler, Humvee'lerin güvenli dönüşlerinin sağlanacağının bilgisi Türkiye ile paylaşıldı.

YARISI GERİ GELMEZ...

Ancak haberde, bundan önceki uygulamalarda geri dönüşün başarılı bir şekilde yapılamadığı da örnekleri ile anlatılıyor. İngiltere merkezli Action on Armed Violence'ın hazırladığı rapordan örnek verilerek Pentagon'un Irak veAfganistan savaşlarında verdiği 1.5 milyon silahın yarısından fazlasının bulunamadığına dikkat çekiliyor. Haberde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği açıklanmasına rağmen 2018 bütçesinde DEAŞ ile mücadeleye 500 milyon dolarlık bütçe ayrıldığı bilgisi de paylaşılıyor.

21 MİLYON DOLAR MAAŞ

2018 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'na göre ABD önümüzdeki eylül ayına kadar Suriye'de desteklediklere guruplara 500 milyon dolarlık yardımda bulunacak. Bu gruplara ayrıca 5 bin adet Ak-47, keskin nişancı tüfeği ve ağır makineli silahlar ve 21 milyon dolar maaş verecek. Haberde bir başka iddia ise PYD/YPG'ye yardımın devam ettiği. ABD tarafından son olarak buradaki PKK uzantılarına, asayişi sağlamak için kurulan silahlı birimlerin iletişimi sağlamak için haberleşme teçhizatı verildiği belirtiliyor.

3 BİN TIR TANK TÜFEK, FÜZE...

ABD'nin YPG'ye verdiği bu silahların dökümü kamuoyuna açıklanmasa bile Pentagon'a yakın askeri yayın Military Times (MT) tarafından yayınlandı. MT'nin listesine göre ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne ABD tarafından şu silahlar verilecek: 6 bin adet Biksi, 3 bin 500 adet Doçka, 3 bin adet RPG-7 tanksavar, bin adet AT-4 ve SPG-9 yeni nesil anti tank füzesi, 80 adet 60 mm havan, 80 adet 82 mm havan, 75 adet 120 mm havan, 150 adet AN/PVS 7b gece görüş gözlüğü 150 adet AN/PEQ 2 lazer işaretleyici. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargâhı'nın ev sahipliği yaptığı Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD'nin PYD'ye verdiği silahların 3 bin TIR'ı geçtiğini ve bu sayının DEAŞ ile mücadele ile örtüşmediğini belirtmişti.

YORUMLAR 52
  • abdurrahman narinç 6 yıl önce Şikayet Et
    resmen türkiyeyi kandırmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Sado 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok siz gönderin biz ellerinden almasini biliriz
    Cevapla
  • han 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle afganistandaki talabaniye agir hava silahalri gizlice verilmeli, yuzlerce, ve ozgur suriye ordusuna her silah verilmeli irak develtine agir silahalr satilmasi icin gorusmeler yapilmali, iranda ayni zamanda isbirligi sonuna kadar devam etmeli, incirlik 6 ay sure verilmeli butun nato ustu turkiyeden cikarilmali.
    Cevapla
  • galip 6 yıl önce Şikayet Et
    ambargo delmekse biz bu tututma karşı herkesle işbirlği yaparız.ırak ve suriyeden sonra hedefine iran ve türkiye yi koyanlar el pençe hoşgeldiniz mi diyecektik.
    Cevapla
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne lanet bir ülkeymiş bu ABD be kardeşim Allah belasını versin böyle ülkenin inşallah en kısa zamanda yerle bir olurda dünya en büyük şeytandan kurtulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir