12 yaşındaki dahi, 'bomba bulan drone' tasarladı

Muş'ta ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Mert Delibalta, terörün bölgeye verdiği zarardan etkilenerek toprağa gömülü patlayıcıların yerini tespit edebilen drone tasarladı.

12 yaşındaki dahi, 'bomba bulan drone' tasarladı
12 yaşındaki dahi, 'bomba bulan drone' tasarladı
GİRİŞ 30.11.2017 13:10 GÜNCELLEME 30.11.2017 13:16
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Muş'taki 2071 Melikşah Ortaokulu öğrencisi Mert Delibalta, 'Bomba Bulan Casus Drone' isimli proje çalışması başlattı. Yaklaşık 4 ayda tamamladığı proje ile Erciyes Üniversitesi'nce 17-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenen '2'nci Uluslararası Eru Mekatron Robot Yarışması'na katılan Mert Delibalta, birinci oldu. Delibalta, projenin amacının toprağa gömülen, menfez ve köprü altına yerleştirilen patlayıcıları havadan tespit etmek olduğunu söyledi. Mert Delibalta'nın babası SelçukDelibalta, şöyle dedi:

"Mert yapmış olduğu projeyle ilgili katıldığı İnönü Üniversitesi 'Robocot' yarışmasında üçüncü olmuştu. Daha sonra Erciyes Üniversitesi'nde yapılan yarışmada da birinciliği elde etti. Türkiye Teknoloji Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Mert'e sahip çıktı ve önümüzdeki dönemde, Türkiye Teknoloji Vakfı'nda eğitimine devam edecek."

29 EKİM'DE CUMHURBAŞKANI'NIN DAVETLİSİYDİ

Yaşam hikayeleriyle topluma örnek olanlar arasında yer alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmanın mutluluğunu yaşayan Mert Delibalta ise şunları söyledi:

"Terör olaylarından çok etkileniyordum. Haberlerde sürekli bomba patlatıldığını görüyor ve çok üzülüyordum. Ben de bunu önlemek için drone geliştirdim. Geliştirdiğim drone bombaları buluyor. Cumhurbaşkanımızın daveti ile çok mutlu oldum. Şimdi buluşumu daha da geliştirmeye çalışıyorum."

YORUMLAR 21
  • Müslüm 6 yıl önce Şikayet Et
    çocuk, drone, bomba yer altı drone uçar çok saçma girişim güzel, proje saçma
    Cevapla
  • kriminal 6 yıl önce Şikayet Et
    devletin üniversite hlocalarına 20 binlira maaş vererek mühendis yetiştirdiği güya mühendisler de lise mezunu cocukların hakkı olan polisği kapıyor. tın ki tın bu adamlar nasıl okuyor bitiriyor anlıyamadım adam tarih bölümünü bitirmiş lşse mezunu bile ondan daha iyi tarih biliyor
    Cevapla
  • şanlıurfa 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah öyledir ama nebilim
    Cevapla
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    değerlerimize mutlaka sahip çıkmalıyız, geliştirmeliyiz, önlerini açmalıyız. ülkemize aydınlığa böyle çıkartabiliriz. bir de aşağıda yorum yapmış "mühendise" bir kaç kelam etmek lazım: "yazınız buram buram kıskançlık kokuyor. dediğin gibi ise şayet, kendin yapsaydın ve de çocuğunun eline verseydin de o ödülleri senin çocuğun alsa idi." hiçbir toplum kıskançlık ile bir yere varamaz bilesiniz.
    Cevapla
  • Mühendis 6 yıl önce Şikayet Et
    Kenanım ben yapay zekaya sahip insansız savaş robotu yapmış bir mühendisim. İşin içinde ne tür konular olduğunu bilseydin söylediğimi anlardın,kıskanılacak birşey yok ortada. sadece oldukça abartılı bir haber. mikro işlemci yazılımlarını bu çocuk nerden bilsin?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    milletin gazını almak için iyi bir yol.bu çocuk iş=kuvvet*yol formülünden bi haber.dronu ve bombayı saptayacak hassas dedektörleri nerden bilecek ki
    Cevapla
  • gakkoş 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın hikmeti sorulmaz vatandaş bildirilen bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir