Görüntüleri sızdıran polis için karar

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ın Filiz Aker tarafından öldürülmesinin ardından olay yerindeki görüntüleri çekip sızdıran polis ihraç edildi.

Görüntüleri sızdıran polis için karar
Görüntüleri sızdıran polis için karar
GİRİŞ 30.11.2017 17:21 GÜNCELLEME 30.11.2017 17:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz Ağustos ayında Vatan Şaşmaz, eski manken Filiz Aker tarafından İstanbulBeşiktaş'ta bulunan bir otel odasından öldürülmüş, ardından da Aker intihar etmişti.

Otel odasındaki olay yeri görüntüleri ise videoya kaydedilip internette sızdırılmıştı. Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından polis müfettişi olay yerinde görevli polislerin ifadesini almıştı.

GÖRÜNTÜLERİ ÇEKEN POLİS İTİRAF ETTİ

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru ise görüntüler kendisine izletildikten sonra, "Evet bu görüntüyü ben çektim" demişti. Polis memuru, eşinin, mesaide olduğuna inanmadığının, bunun üzerine hızlı bir şekilde görüntü çekip eşine attığına söyledi.

POLİS ÖNCE AÇIĞA ALINDI

Eşinin ise görüntüyü, aile üyelerinin dahil olduğu Whatsapp grubunda paylaştığını söyleyen polis memuru, "görüntüyü sadece eşine gönderdiğini, satılmaya çalışılması ya da yayılmasıyla bir ilgisinin olmadığını" öne sürdü. Bu itirafın ardından Polis Başmüfettişi polis memurunu açığa aldı.

Polis Başmüfettişinin yaptığı araştırmaya göre, polisin eşinin erkek kardeşi de görüntüyü kız arkadaşı D.Ç’ye gönderdi. D.Ç ise görüntüyü bazı basın kuruluşlarına satmaya çalıştı. Başmüfettiş hazırladığı raporu adli soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Adli soruşturma kapsamında, polis memuru, eşi, erkek kardeşi ve D.Ç’nin gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Polis memuru ile ilgili başlatılan idari soruşturma da sonuçlandı. İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulunda, başmüfettişin raporu, sanık ve tanık ifadeleri değerlendirildi. Polis memurunun ifadesi alındı.

Kurul, yapılan soruşturmada polis memurunun memurluktan ihraç edilmesine karar verdi. Karar polis memuruna tebliğ edildi. Polis memurunun karara itiraz için mahkeme yolunun açık olduğu bildirildi.

YORUMLAR 14
  • GONYALI GILGAMIŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece ihraç değil para cezası da verilmeli bu tarz davalarda.. insanların cebine dokunmalı...
    Cevapla
  • Kadir Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    bide idam etsinler istersen. ..
    Cevapla
  • Hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    az bile. sen nasıl mesleğin gizlilik ilkesini ihlal edersin. olacak iş mi!
    Cevapla
  • vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle ağır ceza mı olur? görüntüler sızdırılmış da nolmuş? zaten internete hergün miyonlarca görüntü sızıyor. ne var bunda yani? o zaman görüntüleri de yayınlayan bütün tv kanalları da kapatılsın
    Cevapla
  • tahtaAt 6 yıl önce Şikayet Et
    ornek karar olmasi, yaptirim mercii icin onemli. polise yazik oldu ama gerekli bir karar. destekliyorum
    Cevapla
  • Lazrail 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşünmeden hareket edersen böyle olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı