ABD'nin net yanıt veremediği 4 konu!

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Washington’dan net yanıt verilemeyen dört konuya dikkat çekiyor.

ABD'nin net yanıt veremediği 4 konu!
ABD'nin net yanıt veremediği 4 konu!
GİRİŞ 01.12.2017 06:32 GÜNCELLEME 01.12.2017 13:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

1-) Suriye’ye gönderilen çok sayıda silah taşıyan TIR görüntülerinin sorulması üzerine Washington, silahların sınırlı bir kısmının YPG’ye verildiğini, önemli bir kısmının ise orada bulunan ABD birliklerinin ihtiyacı için gittiğini söylüyor. ABD’nin Suriye’deki askeri varlığına ilişkin verdiği rakamın 500 civarında olduğunu hatırlatan Dışişleri yetkilileri, “Bu izahat doğruysa ya çok büyük bir ABD gücü var veya bize verilen bilgi eksik” diyor.

2-) ABD’nin YPG’ye verdiği desteği “geçici işbirliği” olarak tanımladığını belirten yetkililer, ancak bu işbirliğinin ne zaman biteceği konusunda net bir cevap alamadıklarını vurguluyorlar. Yetkililer, sorunun sadece şeffaflık konusu olmadığını, bu silahların Türkiye’ye tehdit olarak döndüğünü belirtiyor. 

3-) ABD, DEAŞ terörünün gerilediği tezini savunurken, bir yandan Suriye’de YPG ile işbirliğine devam etmesi de sorgulanıyor. 

4-) Pentagon’un Türkiye’ye düzenli olarak vermeyi taahhüt ettiği, YPG’ye gönderilen silahlara ilişkin bilgiler detaylı ve net değil. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ABD Başkanı Donald Trump ile bir kez daha telefon görüşmesi yapacağı belirtiliyor. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 11
  • hakan hakkı hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    pyd(pkk) saldırmamız gerekiyorken onlar bize saldırıyor
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlarla görüşmemiz hata resmen bizi oyalıyorlar kuşatılıyoruz büyük operasyonun içindeyiz büyük israil oyununu bozduk bize uyuz oldular bedel ödetmeye çalışacaklar vuralım pyd abd yi ne bekliyoruz
    Cevapla
  • Cece 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ninde çok umurundaydı sanki cevaplar... Biz böyle şekeri alınmış çocuk gibi sızlanmaya devam
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kemal abiyi yiycekler
    Cevapla
  • TRABZONLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütü olan ABD bizimle savaşıyor, yakında net ve açıktan savaşacak bu silahlar o yüzden, ypg bu yüzden eğitiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler