Sömestr ne zaman? Karneler ne zaman dağıtılacak?

Binlerce öğrenci 15 tatil ne zaman sorusunu sormaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sömestr tatilinin kesin tarihini açıklandı. Peki karneler ne zaman dağıtılacak? İşte velileri ve öğrencileri ilgilendiren konunun ayrıntıları...

Sömestr ne zaman?  Karneler ne zaman dağıtılacak?
Sömestr ne zaman? Karneler ne zaman dağıtılacak?
GİRİŞ 06.12.2017 09:00 GÜNCELLEME 06.12.2017 10:30

2017 - 2018 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 tatilin Ocak ayının kaçında olacağını açıkladı. Karnelerini almak için sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler gözünü Sömestr tatili ne zaman sorusunun yanıtına çevirdi. E-Okul ekranlarında sınav sonuçlarını takip eden öğrenciler karnenelerini almak için sabırsızlıkla bekliyor. Soğuk kış günlerinde on beş günde olsa tatil yapacak olan öğrenciler Okullar ne zaman hangi tarihte kapanacak? sorusunu merak ediyor. İşte İlk dönem karneleri alınacağı net tarih ve tüm merak edilenleri

15 TATİL NE ZAMAN? KARNELER HANGİ TARİHTE DAĞITILACAK?

MEB tarafından yapılan resmi açıklama çerçevesinde 15 tatilin net tarihi belli oldu. Buna göre okullar sömestr tatiline 22 Ocak 2018 tarihi itibariyle giriyor.

15 tatil ne zaman bitecek?

Öğrenciler ve veliler 2018 yılı itibariye 15 tatilin ne zaman biteceğini merak ediyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre sömestr 2 Şubat 2018 tarihinde sona erecek ve okullar 5 Şubat 2018 Pazartesi günü açılacak.

2018 yılında okullar ne zaman kapanacak?

Hazırlanan eğitim öğretim takvimine göre 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan okullar 8 Haziran 2018 tarihinde sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek.

15-tatil-ne-zaman-meb

KARNE NOTUNU ÖĞRETMEN İÇİN E OKUL'A NASIL GİRİLİR?

15 Tatil öncesi karne notunu öğrenmek isteyen öğrenciler e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden giriş yapabilir. T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası doğru bir şekilde girildikten sonra not görüntüleme bölümünden karne notunuzu öğrenebilirsiniz.

2018 YILI RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

 

YENİ YIL TATİLİ: 1 Ocak Pazartesi gününe denk gelen yılbaşı, hafta sonu ile birleştirildiğinde çalışanların tatil saysısı üç güne çıkmış olacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ: Bayram tatili pazartesi gününe denk gelecek.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ: Bayram cumartesi günü kutlanacak. İlaveten bir tatil yapılmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ: Ramazan Bayramı tatili 15 Haziran cuma günü başlayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ: Bayram pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ: 2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ: Bayram perşembe günü kutlanacak.  Cuma gününü tatil olarak ayarlayabilenler 4 gün tatil yapmış olacaklar.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ: Bayram pazartesi günü kutlanacak. Haftasonu ile birlikte üç gün tatil yapılmış olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu