Müjdeli haber geldi! Çalışma başlatıldı

Uzman erbaşların beylik tabanca alabilmelerini sağlayan düzenleme için KHK bekleniyor. Bu kapsamda uzmanların da düşük bedelle silah edinebilmesi için çalışma başlatıldı.

Müjdeli haber geldi! Çalışma başlatıldı
Müjdeli haber geldi! Çalışma başlatıldı
GİRİŞ 03.12.2017 09:23 GÜNCELLEME 03.12.2017 09:23
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Düzenleme ile uzmanlar ve subay-astsubay arasındaki ayrımcılık da büyük ölçüde giderilecek.

 

 

Diyarbakır Silvan'da Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'nın kendini koruyabileceği bir beylik silahının olmaması sebebiyle şehit düşmesi, uzun süre tartışma konusu olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen hükümet, uzman erbaş ve emeklilerinin de beylik tabanca taşıyabilmelerine yönelik düzenleme hazırladı.

YÜZBİNLERCE KİŞİYİ KAPSAYACAK

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak KHK kapsamına alınan düzenleme, 86 bin uzman personel ve emeklileri de eklendiğinde yüzbinlerce kişiyi kapsayacak. Yeni düzenleme uyarınca, uzman erbaşlar ile subay-astsubaylar arasındaki ayrımcılık da son bulacak.

HER TÜRLÜ VERGİ VE HARÇTAN MUAF

Uzmanlar da ilk sözleşmelerini müteakip düşük bedelle zati tabanca edinebilecek ve görevli olmadıkları zamanlarda da silah taşıyabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nın toplu alımı doğrultusunda yapılacak bu muameleler, her türlü vergi, resim ve harçlardan muaf tutulacak. En az 10 yıl görev yapıp TSK’dan ayrılan ya da emeklilik durumlarında, tıpkı subay ve astsubaylarda olduğu gibi onlara da silah taşıma ruhsatı verilecek.

YORUMLAR 26
  • Celalogz 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet veya TSK UzmanÇavuş lar üvey evlat muamelesi yapılıyor öncelikle bu nedenle bir çalışma yapılması lazım Birçok uzman çavuş baskı ve mobing den dolayı TSK yi bırakmak zorunda kalıyor buda profesyonel askeri elinde tutamam olarak ne yazikki karşımıza çıkmakta öncelikle çalışma şartlarının düzenlemesi yapılmalıdır nöbet yönetmeliği çalışma yönetmeliği yazılmalı ve UzmanÇavuş lara KADRO VERİLMELİDİR..
    Cevapla
  • bilmeden yorum yapma 6 yıl önce Şikayet Et
    uzman erbaş kanununda zaten paranla silah alabiliyorsun aldığın silahı sivilde taşıyabiliyorsun sıkıntı üvey evlat muamelesi subay ve astsubaya kurs bitiminde hediye ediliyor uzman çavuş kurstan sonra dilekçe yazıyor 1 yıl sonra silah alım yazısı geliyor ve kendisi parayla zaten alıyor ve 10 yıl görev yaptıktan sonra silah onun oluyor bulundura biliyor ne değisti sadece dilekçe yazmadan kurs bitiminde parayla alacak yani değişen birşey yok.
    Cevapla
  • Duran kis 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabancayi verdiniz egitim vermedikten sonra neler olacak gorecegiz MSBbunyesinde uzman cavuslara okul acilsaydi ve bu profesyonellik adina gercekten verimli bir calisma olurdu
    Cevapla
  • zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    özellikle doguda gorev yapanlara verilmeli nebiçim ülkeyiz dogudaki asker dısarı cıkıyor silahı yok kendini yumruklamı koruycak
    Cevapla
  • devlet ebed 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletine bagli bayragini seven T.C vatandasi olmaktan gurur duyan milyonlara da ruhsat vermeli,İstanbulda,izmirde kalesli binlerce pkklı var oldugu soyleniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!