PKK saldırdı! Türk askeri yardım etti...

Türkiye-İran sınırının İran tarafında silahlı saldırıya uğrayan 3’ü mühendis 4’ü asker toplam 7 kişiden 4’ü yaralandı.

GİRİŞ 05.12.2017 09:50 GÜNCELLEME 05.12.2017 09:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dün saat 16.00 sıralarında Iğdır'daki Gökay Hudut Taburu'na yakın Küçük Ağrı Dağı mevkindeki Türkiye İran sınırında yaşanan olayda İran tarafında suyla ilgili çalışma yapan İranlı mühendis ve askerlerden oluşan gruba, İran tarafından ateş açıldı. Saldırıda ikisi asker ikisi mühendis 4 kişi yaralandı. İranlılar, İran güvenlik güçlerinin karakollarının bölgeye uzak olması sebebiyle yaralıların hastaneye kaldırılması için sınırda nöbet tutan Türk askerlerinden yardım istedi. Bunun üzerine Türk tarafına taşınan yaralılara ilk müdahale Gökay Hudut Taburu doktorları tarafından yapıldı.

Yaralı mühendisler helikopterle Kars Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, durumu ağır olan askerlerden biri Iğdır'daki Aralık Devlet Hastanesi'ne, diğeri ise Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerin duran kalbi, doktorların çabasına rağmen 2 kez çalıştırıldı. Ancak asker kurtarılamadı.

Yaralılar ile birlikte Iğdır'a gelen İranlı mühendis Seyit İsafur, "Biz bölgede çalışıyorduk. Üzerimize ateş açtılar. 4 kişi yaralandı. Türk askerlerinden yardım istedik. Sağ olsunlar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Askerlerimizden biri yaşamını yitirdi. Çok üzgünüz’’ dedi.

VALİ ÜNLÜ: BU KESİNLİKLE PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İŞİ

‘’İranlı mühendis ve askerler teröristlerin saldırısına uğramış. Beşinci Hudut Alay Komutanı arayıp haber verdi. Hemen yardıma gitmelerini istedim. Silahlı saldırıya uğrayanlar Türk askerleri tarafından Iğdır ve Kars’a getirildi.  Maalesef askerlerden birinin duran kalbi iki kez çalıştırılmasına rağmen  kurtarılamadı. Diğer yaralılar ameliyat edildi ve sağlık dururmları iyi. Bu kesinlikle PKK terör örgütünün işi. Teröristlerin yakalanması için çalışmaşarımızı başlattık. İran İslam Cumhuriyeti'ne başsağlığı dileklerimi iletiyorum.’’

ÇAVUŞOĞLU, İRANLI MEVKİDAŞI ZARİF İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-İran sınırının sıfır noktasında yaşanan ve bir İran sınır muhafızının öldüğü çatışmayla ilgili İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile görüşerek başsağlığında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesinde Bakan Çavuşoğlu, saldırının PKK'lı teröristlerce düzenlendiğini belirterek olayın Türkiye tarafından araştırıldığını ve sonuçların İran makamlarıyla da paylaşılacağını kaydetti. Çavuşoğlu, ayrıca ölen İranlı asker için mevkidaşına başsağlığı dileğinde bulundu.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, olayda bir sınır muhafızın yaşamını yitirdiğini, yaralı kişilerin ise Türk askerleri tarafından Kars ve Iğdır'daki hastanelere kaldırıldığını açıkladı. İranlı Sözcü, olaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İran'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Taherian Fard ile de bir görüşme yapıldığını belirterek, "Türk Bakan konuyu ciddi olarak takip ettiklerini söyledi" diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • hayati 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah pkk'yada arkasındaki güçlerinde belasını versin şehitlerede Allah rahmet etsin.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee etme bulma dünyası Iran yıllardır bu pkk itlerini besliyor.
    Cevapla
  • Akın 6 yıl önce Şikayet Et
    Bahsedilen bölükte geçici bir süre kaldım benim düşüncem bu işi tezgahlayanlar İran ile Türkiyenin arasını bozmak için bu saldırıyı yapmıslardir. Saldırıyı Türk askerleri yaptı algısını oluşturmak için.
    Cevapla
  • Baha 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende orda askerlik yaptım. 8 les de aldım. Biri bayandi. Gerisi sunnetsiz lesler. Eeeee sallama
    Cevapla
  • mardinli arap 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim türkiyeyi korusun. Türkiyem gibisi yok.
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan bey kac sefer uyarmisti dünyayi, teröristleri BESLEMEYIN, gün gelir sizi de vurur, Irana aci bir ders
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"