Bir uyarı da İSKİ'den geldi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, kar beklenen İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşeceğini belirterek sayaçları donmaya karşı korumaları konusunda uyarıda bulundu.

Bir uyarı da İSKİ'den geldi
Bir uyarı da İSKİ'den geldi
GİRİŞ 05.12.2017 15:36 GÜNCELLEME 05.12.2017 16:47

İstanbul'da bugün gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. Uyarılar peşe peşe geliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, "Uzun yıllardan sonra ilk defa İstanbul'a aralık ayının ilk haftasında kar yağacak. Bu sene kar yağışının fazla olacağını öngörmüştük, gerçekleşeceğe benziyor" dedi. 

BİR UYARI DA İSKİ'DEN GELDİ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), sayaçları  donmaya karşı korumaları konusunda İstanbullulara uyarıda bulundu.     İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü  verilerine göre, soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede  (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiği  kaydedildi.

Hava sıcaklığının 0 santigrat derecenin altına düşmesi ile su sayaç  ve tesisatları, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiği belirtilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:   "Sayaçların donmaya karşı korunması abonelerin yükümlülüğündedir.

Kar  soğuğuna hazırlanarak, su tesisatı ve sayaçlarda donmadan kaynaklanabilecek  arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Açıkta bulunan  su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım  malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına  alınmalı, izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır.   

Abonelerimiz, alınan  önlemlere rağmen, yaşanan sorunların çözümü için Alo 185 Çağrı Merkezimizi  arayabilirler."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!