4B kadro statüsü ne demektir? Hangi işçileri kapsayacak?

Geçtiğimiz gün taşeron işçilerine kadro müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınacağını açıkladı. Peki taşerona 4B kadro statüsü nedir? 4A ile arasındaki fark ne? İşte 4B grubu kadrosu ile ilgili tüm bilgiler...

4B kadro statüsü ne demektir? Hangi işçileri kapsayacak?
4B kadro statüsü ne demektir? Hangi işçileri kapsayacak?
GİRİŞ 04.01.2018 09:45 GÜNCELLEME 04.01.2018 09:45
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

2018 yılı itibariyle binlerce taşeronlu kadroya alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron açıklamasında 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınacağını söylemesi ardından 4B grubu merak konusu oldu. Peki 4 B grubuna kimler girebiliyor? 4A ile arasındaki fark ne?

Devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunuyor. 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor.  Devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunuyor. 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor.  

4 A GRUBU KADRO VE 4 B GRUBU KADRO NEDİR?

• (A) grubu kadrolar; mesleğe KPSS’nin ardından kurumların kendi özel mevzuatları gereğince gerekli puanı almış adaylar arasında yapılan özel yarışma sınavı (yazılı ve/veya sözlü) ile yardımcı (stajyer) olarak girilen ve yetiştirme döneminin ardından yapılan yeterlilik sınavında başarı gösterilmesi üzerine asıl unvana ataması yapılan kadrolardır. (Müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, kaymakam adaylığı vb) 

(B) grubu kadrolar ise; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb.) Bu kadrolara ilk defa atanacak personelin KPSS'ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

YORUMLAR 20
  • Fatma yıldıran 6 yıl önce Şikayet Et
    Kpss puanı ve sözlü sınavı ile ilksan genel md. Sözleşmeli olarak 8yıl çalışana kadro neden verilmez de yeni giren ve sınav puanı olmayanlara kadro verilir.
    Cevapla
  • gelde kızma 6 yıl önce Şikayet Et
    2 buçuk senedir 4b liyiz ne yükselebiliyoz ne tayin alabiliyoz. ve üvey evlatlarız bide illeti de 4b yapıyolar yazık Allah cezanızı versin böyle kadro verirsiniz . yazık .
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya sıkıntı neden 18 yıldır taşorandayım hakkım değilmi
    Cevapla
  • delidolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bakana sorar mısınız . Yeni alınan işçiler var belediyelerde bunlar da kadro mu alacaklar. ?
    Cevapla
  • garip 6 yıl önce Şikayet Et
    verin kadroyu yesinler yatsınlar.kim çalışacak bundan sonra.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    O senin içindir kardesim
    Cevapla
  • Kubra 6 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde onlardan biri de sen oluyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi