FETÖ tarafından vitrin olarak kullanıldım

Kırklareli'nde FETÖ'nün esnaf ve iş adamı yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda, haklarında dava açılan 49 sanığın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ tarafından vitrin olarak kullanıldım
FETÖ tarafından vitrin olarak kullanıldım
GİRİŞ 06.12.2017 11:47 GÜNCELLEME 06.12.2017 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda, haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. 

Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan, KHK ile gazetesi kapatılan Elmas Cankurt cezaevi ring aracından indirildiği sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere, ''eşkiyalar'' diyerek tepki gösterdi. 

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Birol Kay, hakkındaki suçlamaları reddetti. 

FETÖ ile irtibatlı şirkete 2010 yılında ortak olduğunu ifade eden Kay, dernek üyeliğinin ise iş çevresini genişletmek için olduğunu savundu.

Dini duygularının yoğun olduğunu bildiren Kay, ''Ben ibadet amacıyla tanıştığım bazı arkadaşlarımın kurbanı oldum. FETÖ'ye ait şirkete ortaklığım ise okul, yurt ve kolej gibi inşaatların elektrik işlerini yapabilmekti. FETÖ tarafından vitrin olarak kullanıldım. Bazen bu tanıştığım arkadaşlarla bir araya gelerek dini sohbetler yapıyorduk. Zaman Gazetesi eylemine ise tesadüfen katıldım. Ben bir örgüt adına eyleme katılmak istemezdim, çok pişmanım.'' diye konuştu.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirten Kay'a, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe ise etkin pişmanlıktan yararlanılması için örgüte ilişkin bilgiler verilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine iş hayatı hakkında bilgiler veren Kay, şehirdeki tüm trafoları kendisinin tamir ettiğini anlattığı cümlesini yarıda kesen Yeltepe, ''Bırak trafoları, konuya gel.'' diyerek tepki gösterdi.

Duruşma, diğer sanıkların dinlenmesi ile devam ediyor.

YORUMLAR 2
  • sami 6 yıl önce Şikayet Et
    külliyen yalan söylüyor,bunların itiraflarına güvenilmez
    Cevapla
  • Zuhal 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu esnaf ile uğraştığınız kadar biraz da kaymak takımı bürokratlarla uğraşsanız sandıklardan daha fazla oy çıkar. Bilginize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!