Erdoğan'ın Atina ziyareti öncesi tansiyon yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün başlayacak Atina ziyareti öncesinde 1923 tarihli Lozan anlaşmasının güncellenmesini gündeme getirmesi tansiyonu yükseltti.

Erdoğan'ın Atina ziyareti öncesi tansiyon yükseldi
Erdoğan'ın Atina ziyareti öncesi tansiyon yükseldi
GİRİŞ 07.12.2017 10:46 GÜNCELLEME 07.12.2017 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Çanakopulos, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Atina’ya yapacağı ziyaret öncesinde Lozan anlaşmasının güncellenmesi gerektiği yönündeki sözlerinin “kaygı verici” olduğunu söyledi.

Erdoğan, dün akşam Yunan televizyon kanalı Skai TV’ye verdiği mülakatta, bir soru üzerine dünyada imzalanan birçok anlaşma gibi yıllar önce imzalanan Lozan Anlaşması’nın da güncellenmesi gerektiğine inandığını yineledi.

LOZAN'IN GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR

Erdoğan, bu antlaşmanın sadece Yunanistan’ı değil, bütün bölgeyi kapsadığını vurguladı.

Erdoğan şunları söyledi:     

“Aslında, dünyada tüm yapılan anlaşmaların zamanın akışı içerisinde güncellenmesi gerekir. Lozan’ın da bu şekilde tüm bu gelişmeler karşısında bir güncellenmeye ihtiyacı var. Bu güncellenme, sadece Türkiye için değil Yunanistan için de faydalı olabilir. Bu konuya hakim olmayanlar,‘Bunu Erdoğan söylediğine göre acaba bunun altından farklı bir şey mi çıkar?’ diyor.

İşin aslı, bu güncellemeyle iki ülke dostluğumuzu, güvenliğimizi nasıl daha güçlü hale getirebiliriz; bunun üzerinde durmamız lazım. Zaman zaman bakıyorsunuz bir adadan dolayı hemen ortalığı karıştırıyorlar. Bunların aşılması lazım diye düşünüyorum. Güncelleme derken, A’dan Z’ye bir değerlendirmeye tabi tutulabilir. Yunanistan’ın da rahatsız olduğu bazı madde başlıkları olabilir. Bunlar oturulup konuşulur.

KARDAK KRİZİ

Bir Kardak Krizi var, hâlâ çözülemiyor. Sürekli dışişleri bakanları bir araya geliyor. Bakıyorsunuz, birinde bir dışişleri bakanı farklı bir ifade kullanıyor, bir diğerinde bir başka dışişleri bakanı farklı cümleler kullanıyor. Sıkıntılar devam ediyor. Tüm bu krizlerin aşılabilmesi için bir araya gelinip bunların tekrar görüşülmesinde fayda var. Bu, ülkelerimizin geleceği açısından önem ifade ediyor. Konuşa konuşa halledeceğiz bunları. Konuşmadan, bir araya gelmeden bunları aşmak mümkün değil. Öyleyse hiç çekinmeye gerek yok.”     

Ege Denizi’ndeki adalar arasındaki mesafelerin “sıkıntı verdiğini” belirten Erdoğan ayrıca, hava, deniz ve kıta sahanlıklarının “halledilerek”, daha iyi bir konuma gelinmesi gerektiğini de ifade etti. Bu değerlendirmeler üzerine Çarşamba akşam saatlerince bir açıklama yapan Çanakopulos, “Erdoğan’ın bugün vermiş olduğu söyleşi, ciddi kaygıları ve soru işaretlerini beraberinde getiriyor... Yunan hükümeti ve Başbakanı, bu ziyaretin duvar değil, köprüler inşa etmek için bir fırsat oluşturacağını umuyor” dedi.

YUNAN HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA: KAYGILIYIZ

Yunan Hükümet Sözcüsü Çanakopulos ise “Erdoğan’ın bugün vermiş olduğu söyleşi, ciddi kaygıları ve soru işaretlerini beraberinde getiriyor... Yunan hükümeti ve Başbakanı, bu ziyaretin duvar değil, köprüler inşa etmek için bir fırsat oluşturacağını umuyor” dedi.

Atina’daki siyasi gözlemciler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yıl sonra Atina’ya gelen ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olduğuna işaret ederek gerilimin artmasını beklemediklerini kaydettiler.

YORUMLAR 4
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet,evet ve evet,biz bu türk vataninda yasiyan millet in tek düsüncesi,dogrusunu söylersek INTIKAM ATESI ILE YANIYORUZ! Daha güclü,daha kuvvetli,daha birlik icinde ve daha uyanik olma durumundayiz...koskoca osmanliyi ne hale getirdiler,koskoca almanyayi ne hale getirdiler,birlesip vahsi hayvanlarin,yaptigi gibi,temiz,saf,beyaz etten olusanlara saldirdilar sonuc maglum,geri kalmisligin tuzu biberi oldu,taaki o Rte geldi,kadinlarimizi ve onlarin yetistirdekilerini uyandirci!
    Cevapla
  • mumin babayigit 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalarda askeri havalani yasak lozana gore ama cogunda askeri hava alani var
    Cevapla
  • karadut 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalar konusunun dile getirilmesi cesaret verici çok güzel.
    Cevapla
  • KAPAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ezilenlerin Gür Sesidir O,  Suskun Dünyanın Hür Sesidir O,  Göründüğü Gibi Olan, Gücünü Milletten Alan 'Recep Tayyip Erdoğan'  Halkın Adamı, Halkın Aşığı,  O Milyonların Umut Işığı,  Mazlumlara sırdaş olan, Gariplere yoldaş olan 'Recep Tayyip Erdoğan' 
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı