Türk karakolunun karşısına diktiler!

Suriye’de çıkan iç savaş sonrası kontrolüne geçirdiği birçok bölgede karakol kuran YPG/PYD, şimdi de Fırat nehrinin yanı başında karakollar kuruyor.

GİRİŞ 08.12.2017 10:29 GÜNCELLEME 08.12.2017 10:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş sonrası ülkenin kuzeyi, Fırat Nehri’nin doğusunda bulunan birçok noktayı kontrolüne geçiren YPG, şimdi de Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan 2 Türk karakolunun karşısına karakol kurdu.

Fırat Nehri kıyısında bulunan Köprübatı Hudut Karakolunun karşısındaki Zormağara Köyü ile Ziyaret Hudut Karakolu karşısındaki Suriye’nin Ziyaret köyünde karakollar kurdu.


Bayrak, hendek ve kum barikatı

Karakol şeklinde kurulan yapıların çevresinde hendek kazan YPG’liler, aynı zamanda kum torbaları ile mevzi ve barikat yaptıkları nöbet kulelerine ise YPG ve YPJ bayrakları astı. Kara yoluyla gelen ağır silahlar, zırhlı araçlar ve yakıt tankerlerinin de Fırat Nehri çevresindeki bu noktalara dağıtıldığı iddia ediliyor. YPG’nin, ABD’nin verdiği silahları 13 ayrı depoda sakladığı ve 2 bin ABD askerinin, YPG ile aktif işbirliği halinde oldukları ileri sürülüyor.

 

 

TSK 24 saat teyakkuzda

Diğer yandan, Türkiye tarafında bulunan Köprübatı ve Ziyaret Hudut Karakollarında ise 24 saat termal kameralarla nöbet tutan askerler, sürekli zırhlı araçlarla devriye halinde.  Fırat’ın batısında başlayan duvar örme çalışmalarının ise Türkiye sınırı boyunca Fırat’ın doğusunda da devam ettiği gözlendi. Tank namlularının dönük olduğu Suriye tarafından gelebilecek her türlü tehdide karşı sürekli teyakkuzda olan Türk askeri, kuş uçurtmuyor. Türkiye’nin birçok noktasından bölgeye askeri personel, araç ve mühimmat sevkiyatı da sürüyor.

YORUMLAR 11
  • Halit 6 yıl önce Şikayet Et
    Girin yok edin işte. Daha neyi bekliyoruz
    Cevapla
  • Tuzlalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Alınca oraları karakollar hazır olacak yani
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Durun bakalım iyice yerleşsinler.sonrada bagırır bagırır yerimize otururuz.neyi beliyonuz kardeşim orda bi devlet kurulmasınamı.
    Cevapla
  • Savaş çalışkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyorki tepelerinden girip, Kendi hendeklerinde boğubercen
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle giderse Suriye'ye de Kudüs'e de millet ordudan önce girecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti