Öğrencinin iddiası okulu karıştırdı!

Oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiaları üzerine okula gelen baba, tartıştığı öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Öğrencinin iddiası okulu karıştırdı!
Öğrencinin iddiası okulu karıştırdı!
GİRİŞ 08.12.2017 12:14 GÜNCELLEME 08.12.2017 12:15
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir öğrencinin babasına her gün öğretmeninden dayak yediğini ileri sürmesi okulu karıştırdı. Okula giden baba, öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alındı. Bir grup ilkokul öğrencisi de, okulun önünde toplanarak, "Dayakçı öğretmen istemiyoruz" diye slogan attı. Bu sırada, ağlayarak gelen dayak yiyen öğrencinin kardeşi de başka bir öğretmen tarafından dövüldüğünü iddia etti.

İHA'nın haberine göre, merkez Sur ilçesine bağlı Yeşilvadi Mahallesi'nde bulunan Milli Egemenlik İlkokulunda eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencisi E.D, geçtiğimiz gün eve gittiğinde babası Şeyhmus D.'ye, öğretmeni D.D. tarafından her gün dövüldüğünü söyledi. Bunun üzerine baba Şeyhmus D., oğluyla birlikte okula gitti. Şeyhmus D., burada öğretmene, oğlu E.D'nin söylediklerini anlattı. İddiaları reddeden öğretmen ile baba arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine öğretmen, polisi arayarak, şikayetçi oldu. Kısa sürede gelen polis, babayı gözaltına aldı. İki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Okula gelen Şeyhmus D'nin yakınları ise bir grup öğrenciyle birlikte söz konusu duruma tepki gösterdi. Öğrenciler, okul önünde, "Dayakçı öğretmen istemiyoruz" diye slogan attı. Bu sırada, ağlayarak gelen E.D'nin kardeşi de öğrencileri içeriye sokmaya çalışan başka bir öğretmen tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

"ÖĞRETMENİ TARAFINDAN 3 KEZ DÖVÜLMÜŞ"

Şeyhmus D'nin yakını Esat Güngörür, E.D'nin öğretmeni tarafından 3 kere dövüldüğünü ve çocuğun eve gidip durumu babasına anlattığını ileri sürerek, şu iddialarda bulundu:

"Çocuk eve gidince babasına öğretmenin kendisini her gün dövdüğünü söylüyor. Baba da okul müdürü ile konuşmak üzere okula geliyor. Okul müdürü okulda olmadığı için direk öğretmen hanımla görüşüyor. O esnada Şeyhmus D. öğretmenimize oğlunun şikayetlerini anlatıyor. Öğretmen de 'Sen yalan söylüyorsun' diyor. Şeyhmus da o sırada sinirlenerek 'Seni sürgün edeceğim' gibi ifadeler kullanıyor. Bu olaydan sonra öğretmen hanım polisi arıyor. Dünden beri Şeyhmus gözaltında. E.D şimdi kimsesiz ve bende kalıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz konuya bir el atsın. Biz dayakçı öğretmen istemiyoruz. Çocuklardan da sorabilirsiniz."

"ŞİDDET BU ÖĞRETMENDE BAĞIMLILIK YAPMIŞ"

Şeyhmus D'nin kuzeni Soner D. de, E.D'nin yetim olduğunu ve şu anda hem anne hem de baba şefkatinden mahrum kaldığını dile getirerek, "Öğretmen kardeşimizi dövmüş. E,D dünden beri akrabamızda kalıyor. Okulun yüzde 50'si bizim köyden. Şiddet bu öğretmende bağımlılık gibi bir şey olmuş. Bütün öğrencilere sorabilirsiniz. Dövmediği öğrenci kalmamış. Öğrencileri geçin öğretmenler bile şikayetçi bu öğretmenden" dedi.

YORUMLAR 43
  • Hayırdır!? 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır PKK ya , yaramaya mi çalışmak isteyen yorumcu var herhalde. Devlette memur var. Devlet var. Suçlu ise devlet memurunun hesabını sorar. Hesap sorma görevindeki sormadan ,onu da devlet hesap sorar. Varsa kimsenin sıkıntısı gider devletin savcısına durumu anlatır.
    Cevapla
  • ömer polat 6 yıl önce Şikayet Et
    bu öğretmenleri hemen kapi dişari edeceksın kabul edilemez bir durumdur işsizken yalvaracakalr işe girincede piskopat olacakalr benım cocguma yaparsa ben asla kabulenemem mümkün degil
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen hanım mış üzüldüm. Sanırım çocuklar bayan öğretmen i gurur meselesi yapıyor .
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    dayakçılardan nefret ediyorum. cahillerin iş bilmezlerin yöntemidir dayak. dayakçılar iğrenç insanlardır. mesleği, statüsü ne olursa olsun.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    geçenlerde bir ögretmen bir veli ve bir kaç kişi tarafından feci dövüldü ve bunkar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bu Diyarbakırli veli öğretmene şiddet kullanmadığı halde dünden ber göz altında burda bir ayrımcılık yokmu? Batıda veli öğretmen dövet serbest kalır doğuda veli öğretmenle tartışır içeri atılır. Böyle şeyler pkk ekmeğine yağ sürer, devlet size zulüm ediyor der, ayrımcılık yapıyor der vatandaşa. Her gün kavga dövüş olur polis ifadeyi alıp serbest bırakır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'