'Eğitimli' teröristler 'terör örgütü' diyemedi!

PKK'ya "terör örgütü" diyemeyen üniversiteli kızlar, terör örgütü üyesi olmaktan tutuklandı.

'Eğitimli' teröristler 'terör örgütü' diyemedi!
'Eğitimli' teröristler 'terör örgütü' diyemedi!
GİRİŞ 09.12.2017 10:14 GÜNCELLEME 09.12.2017 10:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

 Adana'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yakalanan ve ifadelerinde "PKK üyesi olduklarını reddeden ancak PKK'ya terör örgütü diyemeyen" 4 üniversiteli genç kız, "terör örgütü üyesi olmaktan" tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bombalı eğitim alan sözde Mersin, Hatay ve Osmaniye illerinden sorumlusu olan ve bombalı terör eylemi yapmak için Adana'da geldiği ileri sürülen Savaş D.'yi Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, MİT ile yaptığı ortak operasyon sonucu yakaladı. Savaş D.'nin İstanbul'da düdüklü tencere içerisine hazırlanan bombada ve Diyarbakır'da 25 kiloluk 4 çuvalda ele geçirilen sodyum klorat maddesinde parmak izleri bulundu.

32 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İfadesinin ardından tutuklanan Savaş D.'nin Şırnak'ta arandığı da belirlendi. Sorguda elde edilen bilgiler doğrultusunda polis, PKK/KCK'ya yönelik Adana, İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Bursa ve Batman'da düzenlediği operasyon kapsamında 32 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 13'ü kadın 32 kişinin üniversitelerde karışıklık çıkaracağı, düzenleyecekleri korsan gösterilerle eylem yapacakları belirlendi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 32 kişi, daha sonra Adana Adli Tıp Birimine getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Yakalanan üniversitesi öğrencilerinden Sibel U.'nun (23) Diyarbakır'da özel bir hastanede hemşirelik yaptığı, Zubeyde K.'nin (24) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olduğu, Nadiye A.'nın (22) Anadolu Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Dicle A.'nın (25) ise Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

 

 

TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİLER

Zanlılar emniyetteki sorgularında terör örgütüne üye olmadıklarını söyledi. Sorgu sırasında zanlıların bölücü terör örgütü PKK'nın terör örgütü olup olmadığını soran polise ise yanıt vermemeyi tercih ettiği öğrenildi.

Zanlılardan Dicle A.'nın sosyal medya hesabında arkadaşıyla çektirdiği fotoğrafı paylaştığı ve arkasında PKK'lı bir kadının resmedildiği görüldü. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan aralarında 4 üniversiteli genç kızın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 22 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    kuran ne guzel demis...yeryuzunde fesad cikarini imha edin.......cozum terore
    Cevapla
  • Tūrkiyem65 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insanların üniversitelerde egitim almasını engellemeliler Hem bu ülkenin okulunda okuyacaksin hem de ihanet edeceksin .Yok öyle üç kuruşa beş köfte .Bu vatanı seven canını verecek nice mühendisler hemşireler var.Bu ülkede bu vatanı seveni üniversite mezunu olup temizlikci olan bile var .Ama önce vatan
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    kalem kilictan daha keskin olur alimin mürekkebi şehidin kanindan ustundur..Bunların ogretmen olduğunu Düşünsenize pkk yi okulda overler bunlar
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim üniversitemde de var soruyorum nerelisin Aydın,Muğla diyor kurban olasın sen Aydın ,Muğlaya zaten duruşundan belli nereli olduğun ,kendini aklamak için aile egeye göç etmiş ama dinsizlikleri ele veriyor , Nere gitseler bunlar PKK lı.
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim hakları ellerinden alınsın ve üniversiteden atılsınlar. Böyle okumuş olmaz olsun. Bunlardan bilim adamı filan olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?