Times: Türklerin tanığı ABD'lileri utandırdı

Times, Tilo'nun Türklerin gözünde yıldız bir görgü tanığı olduğunu, Kürtlerin onun baskı altında olduğunu iddia ettiğini, Amerikalıları ise utandırdığını yazdı.

Times: Türklerin tanığı ABD'lileri utandırdı
Times: Türklerin tanığı ABD'lileri utandırdı
GİRİŞ 11.12.2017 10:24 GÜNCELLEME 11.12.2017 10:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çoğunluğu oluşturduğu SDG'nin Türkiye'ye kaçan eski sözcüsü Talal Silo, YPG ile terör örgütü DEAŞ arasında Rakka'da yapılan anlaşmanın benzerinin Menbic'de de yapıldığını öne sürdü.

Terör örgütü YPG'nin ana gövdesini oluşturduğu SDG ile DEAŞ arasında Rakka'da yapılan anlaşma kapsamında, daha önce açıklanandan farklı olarak, çok sayıda teröristin şehir dışına çıkışına izin verildiği birçok yabancı savaşçının onlar arasında yer aldığı ve konvoylara cephane de yüklendiği ortaya çıktı.

Geçen ay Türkiye'ye kaçan, SDG'nin Türkiye tarafından tehdit edildiğini iddia ettiği Silo, Rakka'dakine benzer şekilde Menbic'de yapılan anlaşma kapsamında 2000 DEAŞ teröristinin kentten çıkış izni verildiğini öne sürdü.

 

2 BİN TERÖRİST KAÇTI

Tilo Times'taki röportajında, SDG'nin DEAŞ'lı teröristlere belge sattığını da iddia etti: "Menbic'den yaklaşık 2000 terörist kaçtı. Onlar ayrılırken oradaydım. SDG komutanlarından belge alabildiler".

Eski SDG sözcüsü, "SDG'nin alt seviyedeki DEAŞ'lı teröristlere, kendi kontrolündeki topraklarda serbestçe seyahat edebilmeleri için 200 dolara seyahat belgesi sattığını, üst düzey DEAŞ'lılarınse belgeler için çok daha fazla miktarlar ödediklerini" öne sürdü.

'ABD'Yİ UTANDIRIYOR'

Times, Tilo'nun Türklerin gözünde yıldız bir görgü tanığı olduğunu, Kürtlerin onun baskı altında olduğunu iddia ettiğini, Amerikalıları ise utandırdığını yazdı.
Gazete, ABD'nin Tilo'nun açıklamalarını yalanlamaya çalıştığını belirtti.

Tilo daha önceki röportajlarında, "YPG'nin, ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün isteğiyle SDG olarak yapılandırılandırıldığını" öne sürmüştü.

YORUMLAR 8
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı koruyamazsak bu da bizim utancımız olur . Geçmişten ders almalıyız. Bu adamın itiraflarını youtube dahil ortamlarda psikolojik savaşa dahil etmeli, Abd ve Avrupa halklarını ülkelerinin başındaki insanların ne kadar şeytanlaştığını anlasınlar. Reise diktatör diye nasıl iftiralar attıklarını anlasınlar.
    Cevapla
  • Sebastiyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Utanmak kim abd ve yahudi milleti kim ? İnsani sıfatı olmayan bir toplulukda ar ve utanç aramak düşündürücü...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    suryede müslüman kürtleri organize edecek bir uluşum ypg yi bitirir çünkü bunlar bu ypg pkk gibi ateist daha doğrusu pkk dır bunları kürtlerin çoğunluğu karşılar çünkü bunlar bildikleri tek dil var zülüm zorbalık yoksa kimsenin bunların fikirlerine inandığı yok.
    Cevapla
  • HAKKI KARAGÜL 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede birsürü gayrimeşru çocuğu olan batılılarda utanma duygusu varmıki.
    Cevapla
  • kücük abd 6 yıl önce Şikayet Et
    80 milyon kızıldeliliyi katledip afganistan ırak ve suriye topraklarını işgal edip sivillere işkence eden kendi ülkesindeki zencileri işkence ile öldüren ve kendi ülkesinde yaşayan kızıldelililere hiçbir hak tanımıyan, 20 den fazla ülke vatandaşlarının yaşadıgı büyük yüzölçüme sahip olan amerikada neden ÖZERKLİK ilan edilmesin ?
    Cevapla
  • Türek 6 yıl önce Şikayet Et
    Kızıldeli değil kızılderili. Kızılderililerin Orta Asya kökenli olduğunu artık kimse inkar edemedigi için kızılderililere Türk diyebilirsin.Yani Amerikada topraklarida Türklerin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı