Dünya onu konuşmuştu! Türkiye harekete geçti

İsrail polisinin ite kaka gözaltına aldığı down sendromlu Muhammed et-Tavil'in Türkiye'ye getirileceği açıklandı.

Dünya onu konuşmuştu! Türkiye harekete geçti
Dünya onu konuşmuştu! Türkiye harekete geçti
GİRİŞ 12.12.2017 16:59 GÜNCELLEME 12.12.2017 17:03

22 ülke ve 15 şehirde temsilciliği bulanan federasyonun Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Ataşehir'de bir otelde düzenlenen toplantıda, Filistinlinin gözaltına alındığı anın fotoğrafını göstererek, söz konusu olaya ilişkin bilgi verdi.

 

 

İsrail askerlerinin Muhammed et-Tavil'i gözaltına aldığı fotoğrafları bütün dünyanın gördüğünü belirten Tuncay, "Aslında o fotoğraf insanlığın, kişiliğin, bir ülkenin bittiğinin resmidir. Çünkü gerçekten zihinsel anlamda algısı olmayan ve tamamen yeryüzünde 'melek' olarak adlandırılan bir down sendromlu gence, oğlumuza yapılan kaba davranışlar ve gözaltına alınmış olması aslında bir ülkenin insanlık ayıbıdır." ifadesini kullandı. 

Tuncay, dünyada 5 milyonun, Türkiye'de ise 100 binin üzerinde down sendromlu kişinin yaşadığını söyledi.

FİLİSTİNLİ GENÇ TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Tuncay, Muhammed et-Tavil'in serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye getirileceğini belirterek, "Savaş ortamında bile yapılmayacak bir hareketi maalesef İsrail askerleri yapmıştır. Şu an çocuğumuz gözaltındadır. Biz dün itibarıyla Ankara'da Filistin Büyükelçiliği ile irtibata geçtik. Çocuğumuzun akıbetini öğrendikten sonra çarşamba günü büyükelçilik bize bilgi verecek ve ivedilikle çocuğumuzu ve ailemizi İstanbul'a getireceğiz. Kalabildikleri kadar onları burada misafir edeceğiz. Hem psikolojik hem de sosyal destek vereceğiz. Yapılan bu zulme ve haksızlığa en azından bir cevap sağlayacağız.'' dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı