Sıcak anlar...Türk ve Yunan botları karşı karşıya!

Ege Denizi'nde uluslararası sularda avlanan Türk balıkçılar, bu sabah Yunan sahil güvenlik botlarının tacizine uğradı.

Sıcak anlar...Türk ve Yunan botları karşı karşıya!
Sıcak anlar...Türk ve Yunan botları karşı karşıya!
GİRİŞ 14.12.2017 14:56 GÜNCELLEME 14.12.2017 17:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Balıkçılardan ağlarını bırakarak gitmelerini isteyen Yunan sahil güvenlik botlarına, Türk sahil güvenlik botu engel oldu. O anlar balıkçılar tarafından görüntülendi.

Bodrum ile Aydın'ın Didim ilçesi arasındaki uluslararası sularda ağ atan Türk balıkçılar, Yunan sahil güvenlik botunun tacizine uğradı. Saat 08.45'te bölgede avlanan 6 Türk balıkçı teknesinin yanına gelen Yunan sahil güvenlik botu, balıkçılardan ağlarını bırakarak bölgeden ayrılmasını istedi.

Türk balıkçılar, ağlarını bırakmayacaklarını belirtti ve Türk sahil güvenliğinden yardım istedi. Bodrum'un Yalıkavak Mahallesinde konuşlu 302 No'lu Sahil Güvenlik botu bölgeye yetişti. Türk botu, balıkçılar ile Yunan sahil güvenlik botunun arasına girdi. Türk ve Yunan botları birbirine yakın mesafede 2 saat boyunca vaziyet alıp bekledi. O anlar, balıkçılar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Balıkçıların bölgeden ayrılmasıyla Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri bölgede devriye görevine başladı. Bölge avlanan Göltürkbükülü Rıfat Kaptan teknesinin sahibi balıkçı 48 yaşındaki Rıfat Kayhan, şöyle dedi:

 



"Ağlarımızı atmış, bekliyorduk. Yanımıza gelen Yunan sahil güvenlik botundaki askerler, Yunan sularında olduğumuzu belirterek, ağları bırakıp, gitmemizi, aksi takdirde tutuklayacaklarını söyledi, İngilizce küfürler savurdu. Biz de sahil güvenliğimizden yardım istedik. Türk sahil güvenliği gelerek hem bizi hem de denizdeki ağlarımızı kurtarmamıza yardımcı oldu. Kesinlikle onların sularında değildik. Son zamanlarda Yunan botlarının tacizleri arttı. Ağları topladıktan sonra gerginlik artması diye bazı balıkçılar, Didim limanına, bazı balıkçılar ise Göltürkbükü limanına geri döndü."

Bölgede halen iki Yunan botu ile iki Türk sahil güvenlik botunun devriye görevi yürüttüğü görüldü.

YORUMLAR 6
  • Yorgo 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz kardes komsuyuz, herseyi iyilikle hal edelim...
    Cevapla
  • edip cavit 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bizim sivil asker insanımızı sürekli sistematik bir şekilde tahrik üstüne tahrik eden Yunanlı ütopist komşumuzun da cevap sırası gelecek. Bu günkü bu tahriki Kudüs ile ilgili olarak alınan karardan ayrı görmeyin. Yunanistan bu tavrıyla maalesef bölgede İsraille birlike ve bizim zararımıza dış politika izleyeceğinin sinyalini vermiş. Ama biraz daha sabır.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yunan botlari türkiyeden acik secik ciplak gözle görülürkene türkiye niye yunan anakarasinin kiyilarina bot göndermiyo,yunanlar bizi böyle ufak tefek islerle ugrastirirkene kasla göz arasinda ege denizinde bir adamiza el koyup asker yerlestiriyor.hükümet bu isgal edilen isimleri bile basinda yazilan adalarin konusunda niye aciklama yapmiyor,varsa var demeli yoksa yok demeli.
    Cevapla
  • Golge 6 yıl önce Şikayet Et
    İsgal edilen 18 civarı adamız var niye gundeme getirilmiyor??
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Len Yunan birgün adalarımızı geri alacağız bekleyin
    Cevapla
  • asker 6 yıl önce Şikayet Et
    balikcilar yanlis yapmislar ,oradan hic gitmeyeceklerdi , dusunceniz guzel de olsa; oradan gitmeniz onlar icin bir zayiflik gostergesi.. tam tersi orada durarak ve mumkunse daha cok balikci gelerek baski uygulanacakti, bak ondan sonra nasil gidiyor yunan botu ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor